YouTube testează verificările drepturilor de autor în timpul încărcării

17.03.2021

Vrei să furi un video de pe YouTube? Să-l descarci de pe canalul altei persoane și să-l încarci pe canalul tău? Să iei de-a gata ce a făcut altcineva și să spui că este făcut de tine? YouTube îți pregătește o surpriză – te va obliga să confirmi că ești de acord să furi.

drepturi de autor youtube

Am preferat să folosesc un vocabular mai simplu pentru a evita orice suspiciune vizavi de înțelegerea mesajului transmis. Am ales un vocabular care să poată fi înțeles inclusiv de orice puști posesor de canal de YouTube care, după ce a urmărit cu fidelitate anumiți „influenceri” mai tineri de ani, cred că în viață este posibil orice. Inclusiv furtul de conținut. Un vocabular care să poată fi înțeles inclusiv de anumite persoane trecute de adolescență care, atrase de mirajul avantajelor materiale, s-au apucat de YouTube cu conținutul altora. Repet. Micuțul AI din spatele YouTube nu este mai deștept decât cred mulți dintre noi. Mai deștept și mai prudent.

Furtul de conținut de pe YouTube este o meteahnă mai veche. Meteahnă îi spunem noi. Cei care fură îi spun meserie. Meteahnă sau meserie. Spuneți-i cum vreți, dar rețineți faptul că lațul se strânge pe zi ce trece. Celor dornici de o documentare mai avansată le recomand să caute detalii despre Content ID. Eu vă spun că funcționează. Rapid. Acum depinde și de prudența creatorului. Dacă a știut să-și ia măsuri de precauție. De pe canalul fiicei mele au încercat mai multe persoane să copie. Unele parțial. O persoană (posibil educatoare) a luat integral un clip diy. De bună credință, le-am trimis mai întâi un mesaj cu rugămintea de a șterge secvențele furate de la Ana. Nu au răspuns. Am revenit cu avertismentul că îi voi spune micuțului AI. Nu au răspuns nici de această dată. Asta e. I-am spus. În câteva minute am primit un mesaj de mulțumire pentru contribuția la o lume mai onestă, confirmarea că respectivele clipuri au fost retrase integral de pe YouTube și invitația de a-i spune imediat când mai am probleme cu hoții din această ogradă.

Cum noul val se bazează pe responsabilitate, micuțul AI a decis să facă un nou pas și să ne spună încă din timpul încărcării unui clip dacă acesta conține sau nu cadre considerate furt (încalcă drepturile de autor). Această facilitate este în etapa de teste.

Vrei să furi? Ești de acord să furi? Bifează. Dar ai grijă că poate lua și decizii. Nu mai poți spune că nu ai știu că furi. Poate că ai uitat că ai luat clipul de pe canalul altei persoane, că ai luat ce cadre ai vrut din el și le-ai inserat în clipul tău. Cu toții uităm. Tocmai din acest motiv este binevenită decizia de a ne avertiza – VREI SĂ FURI CONȚINUT YOUTUBE?

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate