YouTube va dezactiva modulul de comentarii în videoclipurile cu sau pentru minori

28 feb. 2019

YouTube a luat decizia de a dezactiva modulul de comentarii în videoclipurile cu sau pentru minori din dorința de a stopa folosirea acestuia de către pedofili sau de către alte persoane lipsite de omenie.

YouTube comentarii copii

Oficial, primele discuții despre postarea comentariilor de către pedofili la videoclipurile YouTube și distribuirea acestora în anumite grupuri private de socializare a fost sesizată de către BBC în 2017. În ciuda măsurilor luate între timp de către cei de la YouTube și a ștergerii automate a milioane de comentarii, câteva agenții de publicitate (printre care AT & T, Nestle și Hasbro) au decis în această lună să-și suspende anunțurile de promovare ca urmare a identificării mai multor activități de racolare prin intermediul comentariilor postate pe YouTube. (sursa bbc.com)

Conform comunicatului oficial Youtube, vor exista si exceptii. Un număr mic de creatori vor putea să-și păstreze activate comentariile pentru aceste tipuri de videoclipuri cu condiția ca ei să le modereze în mod activ.

Dacă nu-i cap, e vai de picioare.

Această decizie și forma măsurilor luate este o dovadă că viitorul securității conținutului online nu va aparține în exclusivitate ai / inteligenței artificiale / roboților sau cum preferați să le spuneți. Am spus „securitatea conținutului online” pentru a mă diferenția de „securitatea online” care este cu totul altceva. Prima se referă la conținut, la ce se postează, la ce se încarcă în timp ce a doua se referă la furtul / reformularea / compromiterea informațiilor existente în bazele de date conectate la internet. Prin conținut se înțelege tot ceea ce postăm noi de bună voie. Dacă la „securitatea online” noi, oamenii, fără sprijinul ai nu aveam nici cea mai mică șansă să facem față atacurilor la „securitatea conținutului online” este exact invers. Indiferent de cât de deștept va fi ai nu va putea face față fără sprijinul nostru direct.

Am revenit de unde am plecat. La nivelul nostru de responsabilitate – al celor care folosim net-ul și trecem prea ușor peste anumite activități lipsite de omenie. Vedem, recunoaștem și trecem mai departe. Pe noi nu ne afectează. Exact, pe noi nu ne afectează dar este posibil ca pe copilul vecinului de peste câteva granițe să-l afecteze. Câți dintre voi ați semnalat un conținut inadecvat pe o rețea de socializare?

Importanța modulului de comentarii pentru promovarea online este unanim cunoscută. Forma măsurii luate este un semnal de alarmă foarte clar. Tendința este de a-i favoriza pe cei care alocă timp, pe lângă postarea videourilor, inclusiv moderării comentariilor. Cu alte cuvinte, ne motivează să fim responsabili și să ne comportăm normal.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…