Aștept ziua în care vom putea planta copaci în mediul online

Eu, astăzi, consider că plantarea copacilor este dovada supremă de spirit civic. Este dovada că ai înțeles cât de important este buretele existent printre rădăcinile copacilor. Este dovada că ai înțeles că lucrurile de valoare majoră necesită timp pentru a se forma. Este dovada că ai înțeles cât de important este nivelul de sănătate, cultură și de educație al celui de lângă tine.

copaci

Pe vremea când am început să stau pe net, mediul online era privit ca o formă de divertisment și, pe ici pe colo, de posibilă alternativă. Nimeni nu putea anticipa atunci că el va deveni un refugiu. Ne convine sau nu, acesta este adevărul – mediul online a devenit rapid un refugiu. Ne-am luat fiecare ce-am apucat și ne-am mutat în mediul online. Cei care nu și-au putut permite acest lux (din cauza naturii activităților depuse sau a imposibilității de a avea acces la internet) au înregistrat pierderi semnificative.

Din păcate, am început să dăm frâu liber frustrărilor. Frustrări alimentate constant de dubla măsură a autorităților. Unul câte unul, am renunțat inclusiv la anonimat. Nu ne mai ferim să spunem pe conturile personale / oficiale dacă suntem de acord sau nu cu purtarea măștilor. Dacă suntem sa nu de acord cu o anumită opțiune. Nu contează care anume. Suntem asaltați cu o listă extrem de lungă cu motive care ne dezbină. Ne-am lăsat angrenați în aceste dispute care ne secătuiesc de energie fără să ținem câtuși de puțin cont de faptul că ne aflăm în același refugiu.

În loc să conștientizăm faptul că vom depăși această provocare doar dacă vom începe să ne respectăm între noi, am început să aruncăm cu pietre fără să ne gândim dacă avem sau nu dreptate. Pe de o parte ne exprimăm intenția de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, dar pe de altă parte continuăm să ne vedem de bula noastră și să strângem pietricele.

Vreți ca noua lume să fie mai bună decât cea de dinainte de pandemie? Plantați copaci! În online și în offline.

Zilele trecute am fost întrebat ce mă determină să evit anumite persoane. Am spus și îmi asum această afirmație – dorința de a fi ajutat continuu și necondiționat. Aceste persoane, începând din clipa în care ai încetat sprijinul, pun mâna pe pietre. Aruncă. Strică. Distrug. În online. În offline. Începând din acest an, cei care-mi doresc sprijinul trebuie să-mi demonstreze mai întâi că respectă copacii. Pentru a planta un copac avem nevoie doar de voință și de omenie. Eu plantez un copac. Tu plantezi un copac. Ei plantează câte un copac.

Comentarii

  1. seby spune:

    Exista cateva modele de succes wannder in plantarea corecta a copacilor. De ex. cel suedez. Pentru ca plantand dupa anumite reguli creaza o ecosistema in 4 nivele. De la iarba si ciuperci la arbusti si arbori.

Postează un comentariu


Articole învecinate