Haideți să fim zilnic mai buni decât în ziua precedentă

A te mândri în prezent de Ziua Națională doar cu forța militară este un afront adus Independenței.

 • în primul grup ar trebui să fie absolvenții de facultăți de top din străinătate care au ales să revină în țară.
 • în al doilea grup ar trebui să fie elevii care au luat 10 la BAC și au ales o facultate din România.
 • în al treilea rând administratorii ONG-urilor care au făcut imposibilul posibil pentru societate (ex cei care construiesc spitale)

Într-un stat independent forța populației este recunoscută și apreciată. Forța militară o protejează pentru a se putea dezvolta.

De ce le este frică?

Pentru că știu că nimeni și nimic nu se poate opune forței populației. Cu o singură excepție – dacă apelăm la acte de violență. Tocmai din acest motiv ne învrăjbesc constant și ne îndeamnă pe rând să ieșim în stradă cu jalba în proțap. Parada militară nu este un mesaj doar pentru exterior. Este un mesaj și pentru interior.

Ce putem face?

Să fim zilnic mai buni decât în ziua precedentă.

 • să fim mai responsabili social – pornind de la modul în care parcăm mașina la mall și până la ajutorarea familiilor nevoiașe;
 • să numărăm până la 5 de fiecare dată când simțim că ne ia valul; o persoană calmă este capabilă să gândească;
 • să-i ajutăm pe cei de lângă noi care merg în aceeași direcție și să-i evităm pe cei care merg în direcția opusă;
 • să nu mai plecăm capul în fața expresiei „așa este sistemul” și să punem la rândul nostru constant presiune pe ei ca să-l îmbunătățească.
 • Există o singură modalitate pentru a întoarce roata – să investim în educația personală și a copiilor noștri. La forță ei sunt mai puternici. La educație le putem fi net superiori.

  Rețelele de socializare din mediul online este unul din câmpurile principale de bătălie. Dezgustul populației față de posturile tv a fost obținut. Denaturarea constantă a adevărului în scopuri comerciale, promovarea unor „modele” lipsite de onoare și folosirea unui limbaj agresiv ne-a convins unul câte unul să ne folosim televizoarele doar să accesăm aplicațiile online. Posturile TV au devenit surse de manipulare de tristă amintire. Atenția lor s-a îndreptat acum către rețelele de socializare. Folosesc conturi fictive pentru a distribui propriile știri false și pentru a alimenta limbajul extremist negativ.

  Eu am blocat toate conturile, reale sau fictive, pe care le-am prins cu ocaua mică din acest punct de vedere. Am spus NU prostiei omenești și tuturor celor care își câștigă o pensie specială de pe urma promovării urii și învrăjbirii.

  În loc să permitem ca social media să fie transformat într-un canal de luptă îl putem transforma noi într-un mijloc modern de educare. Educarea noastră și a copiilor noștri. Haideți să fim zilnic mai buni decât în ziua precedentă! În loc să dăm apă la moară tuturor discuțiilor negative, haideți să postăm și să distribuim doar ce este pozitiv. Haideți să fim modele pentru următoarele generații!

  Comentarii

  Postează un comentariu


  Articole învecinate