Atenție la mesajele primite aparent din partea autorităților

Până când Autoritatea pentru Digitalizarea României, cu sprijinul anumitor instituții, va începe să miște ceva vă recomand să fiți foarte atenți la mesajele pe care le primiți în această perioadă din partea unor instituții publice.

Chiar dacă sunt trimise de pe adrese de email care par a fi ale unor instituții oficiale (au forma nume@institutie.ro), ele pot să nu fie din partea instituțiilor respective. Aceste atacuri succesive au scopul de a șubrezi și mai mult încrederea populației în sistemul digital. Răspunsul oficial al instituțiilor implicate în aceste incidente este același – adresa de email nu ne aparține / vă sfătuim să nu deschideți mesajele sau fișierele atașate.

Personal nu cred că există cineva, cetățean de rând, care cunoaște adresele de email ale instituțiilor – care știe că adresa office@institutie este falsă / adresa corectă este contact@institutie pentru a le putea deosebi.

Sfatul meu este să vă instalați pe pc un antivirus cu licență.

20.10.2021 – Mesaje false trimise în numele Brigada de Poiliție Rutieră

Mai mulți șoferi români au primit prin e-mail notificări „privind o contravenție în trafic” și li s-a cerut să plătească amenda online.

18.10.2021 – Mesaje false trimise în numele Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Persoane juridice fizice au fost informate pe email despre discrepanțe în evidența fiscală. Este atașat cazierul fiscal, plățile restante și numărul de referință al cazului fiscal.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate