Clipurile educative de pe YouTube nu mai sunt sigure pentru copii – îi pot ajuta să devină oameni

Astăzi, pentru a respecta legea federală privind confidențialitatea copiilor, au fost activate restricții majore asupra canalelor de YouTube destinate copiilor.

Impactul canalelor de YouTube destinate copiilor este unul din subiectele foarte încinse în digital parenting. Sunt benefice sau sunt nocive? De la ce vârstă este recomandat să ne lăsăm copiii să stea pe YouTube? Câte ore pe zi este indicat să privească un copil monitorul unui smartphone? Când putem începe discuțiile despre informații cu caracter personal? Sunt doar câteva întrebări care încă își mai așteaptă răspunsuri obiective. Obiective, insist asupra acestui detaliu. De răspunsuri bazate pe frustrări din propria copilărie și pe capacitatea redusă de adaptare nu ducem lipsă.

Ana Creative Play

Înainte să trec mai departe vreau să aduc în discuție un alt subiect. Adolescenții de astăzi, cei care au crescut cu acces la mediul online, sunt acuzați că sunt rupți de realitate. Ne grăbim să-i acuzăm că nu sunt responsabili, că sunt incapabili să accepte faptul că viața implică și obligații nu doar așteptări. După ce le-am îndeplinit toate dorințele în copilărie și am refuzat să punem piciorul în prag, am început brusc să emitem pretenții conform mersului actual a societății. Vrem să se comporte la fel ca alți copii din jur, sau chiar mai bine decât ei. Cine i-a rupt de realitate? Noi. Părinții lor. Noi am fost cei care i-am privat de dreptul de a vedea viața așa cum este ea în realitate. Noi le-am ascuns faptul că după zi vine noaptea, după ploaie iese soarele. Noi i-am închis într-o bulă super protectivă.

În loc să învățăm din această greșeală și să ne adaptăm provocărilor inerente datorate evoluției tehnologice, noi ne comportăm mai rău decât cei pe care îi blamăm în lucrările de istorie. Iubim copiii. Unii doar în perioade electorale. Îi iubim și ne propunem să luăm cele mai bune decizii pentru educația lor. În timp ce sistemul de învățământ tradițional și-a confirmat superficialitatea se aud din ce în ce mai multe voci care susțin că greul educațional a rămas pe umerii familiei. Cu toate problemele ei, familia este nevoită să suplineacă această superficialitate și să investească timp și resurse materiale pentru a-și ajuta copiii să devină mai buni. Evit să spun mai deștepți sau inteligenți pentru că, din fericire, încă mai întâlnesc familii în care se transmit lecții despre omenie.

Care este principala sursă de informare a părinților? Internetul. Google. YouTube. Rețelele de socializare. Intră pe internet și caută DIY Kids. Caută poezii pentru copii. Caută lecții de dans. Caută idei creative. Comunică cu alți părinți care au înțeles cât de important este timpul petrecut de copii cu proprii părinți.

Constrâns legislativ, YouTube a decis să separe acest conținut în conținut sigur și conținut nesigur pentru copii. Clipurilor cu conținut sigur pentru copii le-au fost dezactivate principalele posibilități de comunicare, promovare și monetizare. Pe scurt, administratorii canalelor de YouTube destinate copiilor sunt forțați să aleagă între a face muncă de caritate, să abandoneze sau să se orienteze către YouTube Kids.

Ana Creative Play

În ziua în care am decis să-i facem fiicei noastre canal de YouTube noi am stabilit de la bun început să ne axăm pe joacă creativă. Ne-am propus să venim în sprijinul celor care caută exemple de joacă creativă accesibile copiilor. Ne-am propus să demonstrăm că joaca unui copil alături de un părinte este la fel de importantă precum joaca unui copil cu un alt copil. Canalul nostru de YouTube este adresat în egală măsură copiilor și fraților surorilor mai mari / părinților / bunicilor / educatorilor / învățătorilor etc. Nu este un canal adresat bebelușilor.

Am recunoscut și vom recunoaște. Această activitate nu este una caritabilă. Este o activitate din care vom avea toți de câștigat. Din acest motiv, am luat decizia de a ne adapta noilor condiții. Contrar planului acestui proiect, am luat decizia de a-i schimba statusul. Acest canal nu mai este sigur pentru copii. Copiii, pentru a avea acces la informațiile prezentate, trebuie să apeleze la un adult.

Am luat această decizie motivați și de faptul că o bună parte din materialul publicat conține recomandări adresate adulților. De exemplu, una din activitățile asupra căreia am revenit în ultimele luni este cercul. Am făcut un cerc din conuri de pin. Am făcut decorațiuni de Crăciun. Avem în plan să facem oameni de zăpadă. Ne-am jucat cu cercurile fără să aducem în discuție definiția geometrică. Am sădit o amintire. O amintire care va rodi peste câțiva ani, la școală.

Pe viitor, vom evita să mai păstrăm cadre în care îi apare chipul. Vom păstra doar mânuțele ei. Ca să se vadă că activitatea respectivă poate fi făcută de un copil. Este un detaliu extrem de important.

Ana a crescut cu tableta în mână. A învățat de pe net să danseze, să coloreze, să pronunțe, să picteze păpuși pe față. A învățat să facă diferența dintre clipurile pentru copii / desene animate cu violență și cele cu personaje vesele. Îi vom permite în continuare accesul fără restricții la mediul online. Poate să folosească aceeași tabletă pe care o folosesc și eu. Poate să intre pe YouTube de pe telefonul meu.

Avem încredere în ea. Este un copil liber.

Comentarii

  1. Maria spune:

    Educatia corecta la varste fragede este esentiala, poate face toata diferenta in dezvoltarea acestuia intr-un adult de succes.

  2. Andrei spune:

    Din punctul meu de vedere este foarte important ca un copil să aibă activitate fizică zilnică, să socializeze cu alți copii și, desigur, să folosească internetul – tehnologia. În condițiile actuale, dacă va fi ținut departe de tehnologie prea mult – va rămâne extrem de înapoiat având în vedere că, atunci când ești copil, înveți mult mai repede.

  3. Elena spune:

    Excelent comentariul!

Postează un comentariu


Articole învecinate