De ce mi-aș suna fata dacă aud că face binging pe smartphone

Aș suna-o ca să-i reamintesc că binging-ul pe smartphone poate conduce la strabism convergent.

Binging? Adică să ne uităm la seriale până dimineață.

Pe ce ne uităm? Si aici Vodafone, o companie care a investit enorm în digital parenting, dă cu stângul în dreptul din punctul meu de vedere – mișcare promovată inclusiv de unii bloggeri români cu influență. Hai să ne gândim puțin – susține că îi pasă de sănătatea copiilor noștri, dar promovează și binging-ul pe smartphone. Dacă tot au vrut să promoveze binging-ul pe smatphone de ce nu au folosit, de exemplu, un scenariu cu doi angajați, colegi într-o multinațională, pe un șezlong în concediu? De ce a trebuit să folosească doi adolescenți aflați posibil la prima ieșire împreună? Sau un tânăr aflat la o masă în familie?

Strabism? Adică axele globilor oculari nu sunt paralele între ele, astfel încât ochii (unul sau ambii) sunt deviați fie spre nas (strabism convergent) fie spre ureche (strabism divergent).

Strabismul este cea mai recentă plângere pusă pe seama tehnologiei. In timp ce marea majoritate dintre noi neglijăm acest amănunt, guvernul sud-coreean a anunțat deja că va înființa centre rezidențiale unde copiii vor fi obligați să trăiască fără a avea acces la telefoane mobile sau computere. (sursa telegraph.co.uk)

Update – apare și opțiunea binging pe tabletă

binging

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate