Facebook va introduce „Clear History” la pachet cu reconectări și reconfigurări

Mark Zuckerberg a anunțat pe pagina lui de Facebook că va introduce și el un celebrul buton „Clear History”. Este posibil ca folosirea acestei opțiuni să conducă la deconectarea de pe toate websit-urile și aplicațiile unde v-ați conectat cu contul de Facebook, deconectare care poate necesita și o reconfigurare a setărilor.

Clear History Facebook

Prin mediile unde se întâlnesc oamenii de marketing umblă o vorbă care ține de reinventarea roții. N-are rost să investești resurse într-o roată elipsoidală când alte echipe au confirmat deja că cea mai eficientă formă a roții este cea rotundă. Poți să înlocuiești lemnul cu o șină de fier sau de cauciuc, dar lasă roata rotundă în continuare. Cu o speță asemănătoare se confruntă în prezent și Mark Zuckerberg. Oferă-i omului posibilitatea să-și șteargă istoricul de pe Facebook, cu toate dezavantajele asociate acestei decizii, și el va dormi mai liniștit.

In urmă cu doar câțiva ani, indiferent unde întoceai capul pe monitor dădeai peste opțiunea de a te loga cu Facebook. Alături de noi scapi de carnețelul cu parole! Loghează-te cu contul de Facebook și datele tale de acces vor fi în siguranță! Folosește un card bancar și un singur cont online! O singură identitate, un singur cont online! Fericire! Bucurie! Comoditate! Nu-ți pune toate ouăle în același coș! Da’ cine să-și mai aducă aminte?

Si uite că, după ce în urmă cu doar câteva săptămâni eram anunțați că putem vedea cu ușurință pe unde ne-am logat cu contul de Facebook, acum primim vestea că există riscul să fim nevoiți să ne reconectăm din nou dacă ne vom apăsa butonul „Clear History”. Pe unele browsere există posibilitatea de a selecta ce anume vrem să ștergem – putem șterge tot, cu excepția datelor de logare pe diverse website-uri. Sper să existe și pe Facebook această opțiune.

Asocierea dintre confidențialitate și securitate poate dăuna libertății.

Toate bubele cu care se confruntă Mark în prezent sunt datorate confidențialității. Orice asociere dintre confidențialitate și securitate poate dăuna libertății. Este adevărat că Facebook este o rețea gratuită de socializare prea mare pentru tărtăcuțele noastre naive. Eu recunosc. Suntem naivi. Suntem iresponsabili. După atâția ani de la apariția internetului noi încă mai credem că dacă apasăm un buton dispar toate urmele noastre din mediul online. Hai să fim serioși! Parcă am fi la biserică. De unde plecăm fericiți că am rămas fără de păcate. După ce am lăsat câțiva arginți.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate