Familia și dependența de internet

Ce legătură există între familie și dependența de internet? Există. Si încă una foarte mare.

Luna august este pentru mulți români luna în care se deschide poarta celor plecați pe alte meleaguri. Ei îi spun concediu. Noi îi spunem Marea Sărbătoare. Este mare sărbătoare nu când spune popa, ci când părinții stau la acceași masă cu copiii, când își țin pe genunchi nepoții, când mamele fac cele mai bune sarmale și plăcinte poale în brâu. Câteva zile pe an. Atunci e sărbătoare în marea majoritate a familiilor românești.

dependenta internet

Cum este pe acolo? Cum vă mai descurcați? Ați dat copiii la școală? Intrebări. Intrebări din răspunsul cărora am înțeles că pe alte meleaguri familia este pe cale de dispariție. Mă refer la acea familie în care părinții trag tare să-și termine treburile mai devreme ca să aibă timp să se joace cu copiii, în care soția își așteaptă soțul cu masa caldă și un vin la rece, în care copiii le repetă până adorm părinților ce au învățat la școală în acea zi. Mă refer la acea familie în care tătal e tată, mama e mamă, bunicii sunt bunici și copiii sunt copii. Această familie este pe cale de dispariție.

Mă uit la unii dintre cei plecați peste hotare în căutarea unui trai mai bun și mă crucesc când îi vâd cu câtă ușurință susțin că așa e modern.

Legătura dintre familie și dependența de internet.

Credeți voi că avem vre-o șansă să-l ajutăm pe un bărbat, care refuză să fie tată, să înțeleagă că tableta din mâinile copilului său poate duce la dependență de internet?

Cum a fost pe drum? S-a jucat pe tabletă în spate tot drumul …
Cum a fost la bunici? S-a jucat pe tabletă în mașină …
Cum a fost la mare? S-a jucat pe tabletă sub umbrelă …
… nu ne-a deranjat.

Ce este un copil pentru ei? Un individ care va pleca de acasă peste câțiva ani.
Ce este un copil pentru noi? Un copil.

Si de aici apar diferențele. Dacă acel copil a crescut de mic cu tableta în mână și nu a beneficiat de căldura unei familii cum credeți voi că se va uita la cel care îi va vorbi despre bucuria unei îmbrățișări în offline?

Imbrățișare? Vrei să mă îmbolnăvesc??!!? Iți dau like acum și vorbim online.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate