Internetul şi ipohondria

In situaţia în care nu doriți să deveniți ipohondri, este recomandat să nu mai utilizați internetul. Nu o spun eu, ci unii medici britanici citaţi de The Daily Telegraph

Motivul este faptul că imediat ce simţim cel mai mic disconfort începem să căutăm pe internet. Imediat ne punem singuri diagnosticul şi începem să ne închipuim că avem toate bolile despre care găsim informaţii pe Internet, spun medicii. Riscurile pentru sănătatea noastră sunt enorme, fie că începem să luăm medicamente după ureche, fie că ajungem să desconsideram diagnosticul pus de medic. (sursa realitatea.net – Internetul ne face să devenim mai ipohondri)

Faptul că ador să mă uit la Doctor House şi apelez la internet pentru a înţelege ce mi-a zis medicul că am nu înseamnă că şi devin ipohondru. Internetul nu are nici o vină. Dacă am predispoziţie către ipohondrie, mă pot duce zilnic la bibliotecă şi apoi iau la rând toate cabinetele medicale din oraş (pentru început) şi devin ipohondru fără să aceesez nici măcar un blog de nişă medical.

ipohondria

Dacă sistemul medical mi-ar fi oferit stabilitate şi siguranţă, nu mi-aş mai pierde timpul să mă documentez şi în această privinţă.

Atât timp cât îmi atrage atenţia că risc să mă infectez cu gripă aviară, gripă porcină etc. şi că nu pot avea nici cea mai mică încredere în sterilizarea echipamentului pe care îl utilizează, consider că am toate motivele pentru a mă informa cât mai mult cu putinţă vizavi de fiecare simptomă pe care o identific. Recunosc faptul că această conjuctură poate conduce la ipohondrie, dar nu datorită faptului că stau pe net.

Ce este ipohondria

Inainte să discutăm despre cine este mai vinovat pentru ipohondrie, internetul sau sistemul medical incopetent, hai să vedem ce este ipohondria:

IPOHONDRÍE, ipohondrii, s.f. Stare psihică morbidă, caracterizată prin neliniște continuă, teamă și preocupare obsesivă de starea sănătății proprii; idee fixă a cuiva care crede că suferă de o boală pe care în realitate nu o are. [Var.: ipocondríe s.f.] – Din fr. hypocondrie conform dexonline.ro

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate