Locuința tech și dorința de a folosi internetul cu înțelepciune

Voi ce fel de locuință aveți? O locuinta tech? Si doriți să folosiți internetul cu înțelepciune?

Vrem, nu vrem, suntem nevoiți să acceptăm că locuința tech a devenit o realitate. Vremurile în care în casă exista un singur televizor și seara, după cină, ne strângeam cu toții în fața lui au devenit amintiri. Acum există câte un televizor în fiecare cameră. Fiecare membru a familiei poate să urmărească singur ce post dorește fără să-i mai deranjeze pe ceilalți. Discuțiile dintre părinți despre telenovelă vs meciul de fotbal sunt și ele amintiri. Mama are televizor îm bucătărie conectat la internet (telenovelele tv su fost înlocuite cu seriale online). Tata și-a pus tv în garaj, garaj transformat în sală de sport și de băut bere cu prietenii. Așa a văzut într-o reclamă. Cei mici au monitor în cameră. Il folosesc mai des pentru internet. Tv-ul este mai puțin atractiv.

Locuinta techMama nu stă aproape de cei mici. I-a lăsat singuri în camera lor și îi urmărește pe o fereastră video afișată într-un colț al televizorului. A auzit în parc că este recomandat că cei mici să se învețe să stea și singuri, să nu devină prea atașați de părinți.

Tata nu-și mai strigă mândrețea lui de băiat. Ii trimite un sms.

O locuință tech favorizează îndepărtarea membrilor unei familii.

Cei din noile generații, care nu au beneficiat de o educație tehnologică adecvată, au devenit victime ale tehnologiei. Văd în parc tineri îndrăgostiți cu telefoanele în mână. Văd familii care iau masa în oraș cu telefoanele lângă tacâmuri. Văd copii care se dau în leagăn cu tablete în mâini. Văd părinți care stau pe bancă cu copiii – fiecare butonând la câte un telefon de ultimă generație. Aș putea să continui cu astfel de exemple până mâine dimineață. Inclusiv cu exemple din spoturile tv care ne îndrumă pe această cale.

Copii cresc. Părinții îmbătrânesc. Si ajungem să ne întrebăm de ce căldura familiei s-a dus pe apa Sâmbetei. De ce? Pentru simplul fapt că în loc să ne jucăm cu proprii copii în parc am preferat să stăm de vorbă cu un necunoscut pe Facebook. Pentru că ne-am ridicat de la masa în familie pentru a discuta cu un partener de afaceri divorțat. Pentru că am renunțat la responsabilitatea de părinte în favoarea unor necunoscuți de pe rețelele de socializare.

O locuință tech favorizează apropierea membrilor unei familii

O locuință tech, dotată și folosită cu înțelepciune, favorizează apropierea membrilor unei familii. Cu o condiție. Fiecare secundă economisită cu sprijinul tehnologiei să fie folosită exclusiv pentru a petrece mai mult timp împreună cu ceilalți membri ai familiei. Așteptați un mesaj important și trebuie să ieșiți cu copilul în parc? Ieșiți în parc. Când primiți mesajul, vă opreți câteva secunde, îl citiți, răspundeți și apoi continuați să vă jucați. Nu stați pe bancă, fiecare cu telefonul în mână și așteptați să vină ora ca să reveniți acasă.

Nu renunțați la tehnologie de teamă că vă va afecta stabilitatea familiei. Acceptați-o! Măcar pentru binele copiilor voștri. Ei vor trăi într-o lume dominată de IoT și avem obligația de a-i învăța cum să se folosească de ea pentru a fi fericiți.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate