Mijloace și metode anticoncepționale pentru Homo Smartphonicus

Homo Smartphonicus – utilizatorul unui dispozitiv mobil (smartphone) conectat la internet.

Modul în care a fost mediatizat pe la noi studiul „Internetul mobil în viața de zi cu zi” realizat de către IQS Online îmi confirmă încă o dată faptul că mai avem de mâncat multă mămăligă până când vom reuși să trecem la următorul stadiu – cel de a ne folosi propria tărtăcuță. Mi-aș fi dorit să întâlnesc în feed articole scrise de către bloggeri nișați pe social media care trag cât de cât un semnal de alarmare cu privire la omiterea unui termen din definiția de mai sus – dependența.

Homo Smartphonicus

Vă recomand să poposiți câteva secunde la tendința din timpul serii. 23% afirmă că nu se ating de smartphone atunci când sunt cu prietenii. 36% au recunoscut că verifică de fiecare dată când primesc o notificare. Concluzia este că Homo Smartphonicus MAI iese cu prietenii la bar / restaurant, dar rămâne conectat. Ce ați reținut? Că e bine să rămânem conectați. Si că nu este chiar atât de rău să ne verificăm mesageria în timp ce ieșim cu prietenii la bar. Eu prefer să ies cu familia în mijlocul naturii, cât mai departe de cei care au uitat ce este o îmbrățișare.

Stim cu toții că această dependență este profit pentru alții. Singurul lucru pe care mi-l doresc este să conștietizăm măcar acest amănunt. Fiecare este liber să facă ce vrea cu viața lui, dar simt un disconfort când întâlnesc persoane care îmi vorbesc de sus despre ecologie, familie, omenie, societate în timp ce nu se pot dezlipi de smartphone.

Pentru mine, Homo Smartphonicus sunt acele persoane care nu se pot dezlipi de smartphone nici atunci când:
– iau cina cu prietena / prietenul pe o pătură întinsă sub o salcie;
– își dau copilul într-un leagăn prins de trunchiul unui măr;
– așteaptă să li se întindă firul la undiță;
– le urează părinților sănătate și fericire de ziua lor;
– …

Acestor persoane le recomand să participe constant și activ la toate discuțiile despre mijloace și metode anticoncepționale.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate