Niciodată să nu vă fotografiați sau să vă filmați prietenele la duș

Băieți, să aveți încredere în ce vă spun părinții, nu în ce vedeți în unele spoturi tv.

Măi, băieți. Pe vremea mea era o vorbă – faceți ce spune popa, nu ce face popa. Acum voi aveți parte de ceea ce unii numesc influenceri. Că sunt bloggeri, vloggeri sau personaje în spoturi tv are mai puțină importanță. Important este să vă folosți tărtăcuțele și să triați ceea ce vedeți. Nu faceți tot ceea ce fac ei. Nu este frumos să vă filmați sau să vă fotografiați prietenele la duș. Gluma-i glumă, dar nu e chiar glumă.

Ințeleg că este un spot comercial adresat tinerilor avizi de senzațional bazat pe sex, dar mie unul nu-mi pică prea bine când este difuzat fără nici un fel de restricții. Aaaa, era difizat doar la emisiunea lui Capatos sau altele de acest gen da. Nu aveam nimic împotrivă. Dar când el este / a fost difuzat ca unul normal începe vena să-mi pulseze. Mie mi-a fost difuzat acest spot publicitar pe tabletă când mă uitam cu micuța mea la desene animate.

Ce apare în spotul tv


la min 0:15:00

Unde se poate ajunge

Un singur exemplu. Recent. O știre de acum câteva săptămâni. Timp de şase ani, un tânăr de 23 de ani din Vrancea a făcut viaţa unei familii un calvar. După ce copila de 12 ani s-a îndrăgostit de el, a filmat-o în ipostaze indecente. Iar apoi a şantajat-o şi a umilit-o pe Internet.

Tânărul a fost deja reţinut.

In loc de concluzie

Vă rog să rețineți faptul că nu am făcut nici cea mai mică referire la cel pe banii cui a fost realizat și difuzat acest spot. Nu este relevant. Azi este el. Mâine poate să fie altul. Nu vreau să mă folosesc de acest caz, cum am fost acuzat pe privat, pentru a-mi crește traficul sau să atrag atenția unor agenții. Nuu. Vreau doar să discutăm cu cărțile pe față despre acest fenomen nociv și despre toleranța noastră inconștientă.

Spun toleranță inconștientă pentru că și bloggerii români au sărit ca arși când a început balena albastră să facă victime, dar trec anumite spoturi tv neconforme cu educația pe care le-o transmit propriilor copii din simplul motiv că firmele din spatele lor le mai trimit câte o ofertă sau un colet de sărbători, îi mai invită pe la un eveniment, etc. Sau pur și simplu din nepăsare. Discutăm despre bullying și cyberbullying pe la evenimente. Discutăm. Tragem concluzii. Si îi înțelegem pe cei care promovează, chiar și indirect, filmarea fetelor sub duș de către băieți. Ei bine, eu nu pot să tac. Am tăcut până acum, vizavi de acest spot, din respect față de Manafu și al lui Webstock unde am acceptat să fiu ambasador în acest an. Cum Webstock a trecut …

Deci, băieți. Este clar? Când mai întâlniți un influencer care vă invită să vă filmați sau să vă fotografiați prietenele la duș dați close. Rapid. Repede. Close. Dezabonare. Ii pasă undeva de prietenia voastră cu fata respectivă.

Comentarii

 1. DaddyCool.ro spune:

  „Live din duș.” Mda, penibil!

 2. Denisa Manica spune:

  Bun, bun! Bine zis! 🙂

 3. Ada Chindea spune:

  Oricum accesul la YouTUbe mi se pare de un milion de ori mai periculos decat la tv. Copiii care se uita la diverse pe youtube n-au nici o motivatie in spate, i-am intrebat pe cativa. De ce te uiti? Pare interesant! … Dar il/o cunosti? Il/o urmaresti… neah, doar am dat acum click. … Nu e nici o motivatie, nici o legatura cu subiectul.. doar asa de wow! Extrem de periculos!!!

  • Tudor spune:

   Tocmai din acest motiv, primele lecții de Youtube ale micuței mele energizate sunt în brațele mele. Spre seară, după programul de hârjoneală.

 4. Anonim spune:

  Sub protectia anonimatului pe care sper sa-l accepti, iti spun ca acel incident a avut mai multe urmari. In publicitate este permis orice atat timp cat majoritatea opiniilor sunt de partea ta. Astfel de situatii apar cand exista o parere deformata despre realitate, cand nu se urmareste cu responsabilitate evolutia mentalitatilor din comunitatea tinta.

  • Tudor spune:

   Sper să nu să se mai repete. Publicitatea are și o latură de responsabilitate față de societate. Deontologie. Etică. Bun simț.

Postează un comentariu


Articole învecinate