Partidul Trei Ponei pentru că dorim să ne creștem nepoții în casa părintească

Eu pentru cine votez? Cu Partidul Trei Ponei.

Mai sunt doar câteva luni până la Centenarul Marii Uniri de la 1918 când românii vor ieși în stradă, la grătare sau vor merge cu câte o lumânare în mână la căpătâiul celor care au făcut tot ceea ce le-a stat în putință pentru ca măcar nepoții lor să trăiască liberi acasă. Din păcate, indiferent cât de mult m-aș strădui, rămân cu un gust amar când văd cât de naivi sunt unii dintre noi. In loc să încerce să afle adevărul despre soarta unor artizani ai Marii Uniri (aruncați după gratii) ei îi elogiază pe cei care și-au exprimat public nemulțumirile folosind o expresie ce conține „m**e”. Eu refuz să-mi cresc fiica într-o comunitate în care indivizii îi elogiează pe cei care scriu așa ceva pe jalbe. Modul în care le permiteți frustrărilor să se exprime transmite stilul de viață pe care vi-l doriți.

trei ponei

Cu foarte puține excepții, am ajuns la concluzia că generațiile noastre sunt compromise. Suntem incapabili să vedem copacii din cauza pădurilor. In loc să vedem adevărul și să tragem concluzii în cunoștință de cauză ne lăsăm angrenați (precum au făcut și părinții noștri, pensionarii de astăzi) în fel și fel de discuții lipsite de importanță sau ne înjosim pentru câțiva arginți în plus. Ne convine su nu, mai devreme sau mai târziu, se va spune și despre noi că am fost simpli pioni pe o tablă de șah chiar dacă aveam posibilitatea de a deveni turnuri. Sau regi și regine. Hai să fim sinceri. Nu suntem capabili să privim adevărul în față. Ne mulțumim cu alte opțiuni ce ne sunt puse cu dibăcie la îndemână.

Vă invit la un test. Luați o nuia de salcie într-o mână și un trandafir în cealaltă. Folosiți-le! Atât vă spun. Folosiți-le! Cum le folosiți? Fiți sinceri! Câți dintre voi aveți curajul să recunoașteți că aveți aceeași tendință ca și mine – cu nuiaua vreți să bateți pe cineva, iar trandafirul doriți să-l dăruiți persoanei dragi. Curaj. Fiți sinceri! Câți dintre voi ați venit de la biserică de Florii cu o ramură de salcie în mână? Câți dintre voi știți că una dintre cele mai dure bătăi este cu nuiele din trandafiri? Cuvântul cheie al acestui test este „nuia”.

Când suntem îndemnați să dăruim flori cu mesaje ce conțin „nuia” se dorește doar sprijinul nostru pentru a îndepărta o parte incomodă. Dacă s-ar dori într-adevăr să crească peste noapte vânzările la flori am fi ajutați să conștientizăm avantajele benefice ale dăruirii unei flori.

Partidul Trei Ponei

Dezamăgit de toate partidele actuale de pe meleagurile noastre, am decis să votez cu partidul Trei Ponei. In prezent, are doi membri și un canditat. Eu cu buna soție suntem membri cotizanți. Micuța noastră energizată este unicul candidat.

O vom învăța ce este omenia, libertatea și democrația. O vom încuraja să caute compania celor care au aceleași valori și să nu-și încline niciodată capul în fața celor lipsiți de omenie. O vom învăța cum să identifice rapid nuielile și cum să se protejeze de ele.

Ce fel de părinți am fi dacă ne-am limita doar să o învățăm cum să folosească netul, cum să planteze un om în livadă și cum să excaladeze un munte? O iubim și ne dorim să ne creștem nepoții în casa părintească. Acesta este principalul scop al partidului nostru.

Ca blogger, cu o categorie de parenting pe blog, am seri în care stau și mă întreb ce am făcut noi în această privință. Ne documentăm și postăm articole despre cum să facem față primelor etape de crize, despre activități offline, despre afinități online, despre scaune pentru mașini. Consider că a sosit momentul să începem să le oferim o alternativă la toate minciunile, fie ele și prin omisiune, despre istoria noastră și despre democrație. Am observat cum unii dintre voi nu știu cum să reacționeze când un necunoscut aruncă pe jos o doză de energizant sau își îndeamnă copilul la locul de joacă să obțină cu forța un leagăn. Stiți ce văd copiii voștri? Văd indiferența propriilor părinți. Invață să fie indiferenți. Noi am încetat să fim indiferenți. Stiu. Vom mai greși. Dar măcar vom încerca. Vrem să fie mândră de noi.

Doriți să vă creșteți nepoții în casa părinteacă?

Dacă și voi doriți să vă creșteți nepoții în casa părintească vă îndemn să vă înființați câte un partid al familiei. Peste 16 – 20 ani, când vor avea drept de vot, le vom uni într-o alianță și vom demonstra tuturor de ce sunt în stare românii. Fără proteste inutile în stradă. Fără lupte cu zmei imaginari. Fără familii distruse din cauza apartenențelor diferite. Aceasta este singura opțiune care ne-a mai rămas.

Comentarii

 1. Oana Jujeu spune:

  Corect. In 100 de ani nu am invatat sa ne respectam istoria. Nu am vazut nici un proiect in acest an centenar dedicat celor care au contribuit la Marea Unire de la 1918.

 2. Diana Goran spune:

  Nivelul clasei politice este o oglinda a nivelului de educatie despre democratie a cetatenilor cu drept de vot. In loc sa ne plangem de mila mai bine ne-am uita in oglinda si am recunoaste adevarul. Suntem lasi, iresponsabili, naivi.

 3. Intr-adevar, o mentalitate adanc inradacinata are nevoie de cel putin o generatie pentru a se schimba.

 4. Marin Rares spune:

  Sistemul actual de învățământ pregătește copiii pentru o lume care nu mai există. El nu mai ține pasul cu cerințele, dorințele și nevoile unei lumi care avansează rapid. Avem parte de o listă luuungă cu oportunități și de o viață mai complicată ca oricând.

  Cei care predau „Educație pentru democrație” prin diverse școli sau pe la unele evenimente sunt persoane precaute. Le lipsește curajul de a le spune copiilor adevărul despre anumite evenimente. Se rezumă la programa aprobată și nimic mai mult. Băiatul meu a întrebat într-o tabară care este prima putere în stat și cei prezenți au început să dea exemple din câteva țări – președintele, premierul, parlamentul, regele. Nimeni nu a avut curajul să le spună că în toate statele democratice prima putere în stat este poporul. Noi rezistăm. Rezistăm și ne învățăm copiii cât de valoros este votul pe care și-l vor putea exprima peste câțiva ani.

 5. Olivia Babici spune:

  Ne înscriem și noi. Vom face partidul celor Trei Purceluși. Tata a vrut fată și are 3 băieți neastâmpăraţi. Cât despre concetățenii cu drept de vot … dezamăgire. Multă dezamăgire. In față îți spun că sunt dezamăgiți la rândul lor, iar la alegeri ies tot cei care ne-au dezamîgit.

 6. Blog tatic spune:

  Excelenta initiativa.

Postează un comentariu


Articole învecinate