Vrei să-ți protejezi familia de dependența de telefon? Transmite pe TV video-urile cu familia

31 mai 2021

Dacă tot susții că vrei să-ți protejezi familia de dependența de telefon, de ce le arăți copiilor înregistrări video pe telefon?

dependența de telefon

Când ești la masă și îți rămâne ceva între dinți iei o scobitoare. Indiferent ce ai mâncat. Cam la fel este și cu dependența de telefon. Dacă nu reușești să stai mai multe ore fără să te uiți în monitorul telefonului se numește dependență indiferent de ce vezi acolo. Cum ajungem să ne simțim confortabili doar dacă butonăm un smartphone este o poveste lungă. Nici măcar scuza că îl folosești pentru job nu este relevantă în marea majoritate a cazurilor – pentru persoanele care desfășoară activități ce necesită o disponibilitate online de lungă durată telefonul este doar pentru situații de maximă urgență.

Când ne plictisim, primul loc în lista preferințelor este adjudecată de către înregistrările video. De la cei mici care nu știu să citească până la cei mai în vârstă care au obosit să tot citească. Telefoanele smart, cu sprijinul fidel al rețelelor de socializare și al conexiunilor la internet, avem o alternativă imediată la cel mai mic stimul de plictiseală. Scoatem telefonul și dăm play la un clip video.

Alternativele mai complexe așteaptă la rând precum animalele de pradă cu experiență. Rețele de socializare. Jocuri în rețea. Mai nou, supravegherea video a bonei sau a biroului. Video. Video. Video.

Cei mai vulnerabili în această bătălie sunt copiii cu părinți iresponsabili în ceea ce privește smart parenting.

A nu se confunda părinții cu o educație precară cu părinții iresponsabili. Părinții cu o educație precară sunt cei care nu au auzit pe nimeni spunând cât de nociv este pentru ochii copiilor privitul exagerat în ecranul telefoanelor. Nu este vina lor că noi, cei din jurul lor, nu am reușit să găsim o cale de comunicare care să le atragă atenția. Părinții iresponsabili sunt cei care au conștientizat acest pericol cu bătaie pe termen lung dar se limitează doar la sancțiuni ocazionale în lipsa unor acțiuni preventive. Sunt acei părinți care intră-n tantrum când copilul ia telefonul și dă pe un video în prezența rudelor, dar nu ezită să le arate direct de pe telefon înregistrări video din ultimul concediu chiar dacă au televizor smart în față. Când un părinte îmi ridică la fileu dependența de telefon a copiilor îi întreb ce alternative au acasă pentru a se conecta la internet. Tabletă. Calculator. Laptop. Proiector. TV. Discuția continuă în funcție de răspunsul oferit. O tabletă medie costă mai puțin decât un control oftalmologic de specialitate.

Un părinte responsabil smart nu se opune tehnologiei, ci, împreună cu ceilalți membri ai familiei, caută alternative. Dezvoltă capacitatea de adaptare. Știm că video pe telefon este nociv. Ce alternativă avem? Proiectăm de pe telefon pe televizor. Perfect.

Copiii sunt la început de drum. Chiar dacă înțeleg și rețin instrucțiunile de utilizare mai bine decât noi, ei nu au experiența noastră de viață. Modul lor de gândire este pe termen scurt. Rolul nostru este să-i îndrumăm. Să le prezentăm alternative și să-i ajutăm să înțeleagă avantajele și dezavantajele. Să le explicăm de ce este recomandat să ne uităm la înregistrările din concediu pe televizor și nu pe smartphone. Confort și sănătate.

Și, ce este cel mai important în această privință, cei mici au nevoie ca proprii părinți să fie modele demne de urmat. Oferiți alternative mai bune. La întoarcere din concediu, pregătiți câteva boluri cu popcorn, câteva pahare cu suc și invitați-vă bunicii la o seară hazlie. O seară în care vă uitați la înregistrările video direct pe televizor. Această seară va fi amintirea principală. Dacă vă întâlniți cu un prieten a doua zi și doriți să-i arătați cum era pe litoral este o excepție de câteva secunde.

Vizionare plăcută!

Digital parenting

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Câți dintre voi le-ați smuls copiilor seara tabletele / smartphone-urile din mâini și i-ați trimis cu forța la culcare? Într-o perioadă în care nici noi,…

Dacă tot susții că vrei să-ți protejezi familia de dependența de telefon, de ce le arăți copiilor înregistrări video pe telefon? Când ești la masă…

Neputința școlii tradiționale de ași continua activitatea în clasă, față în față, a determinat-o să se mute în online și să-și spună „școală online”. Doar…

Am început să evit discuțiile despre școala online vs școala tradițională, dezamăgit de incapacitatea părinților de a înțelege că adevărata problemă este programa depășită și…

Dintre toate metehnele pe care mi le-a scos Providența în cale cel mai tare am detestat jumătățile de măsură. Pe cele datorate lipsei de educație…

Înainte să ridicați tonul la copii când stau pe net mai mult decât ați prefera, uitați-vă în oglindă și întrebați-vă dacă voi ați spus STOP…

Astăzi, pentru a respecta legea federală privind confidențialitatea copiilor, au fost activate restricții majore asupra canalelor de YouTube destinate copiilor. Impactul canalelor de YouTube destinate…

În spatele unor prieteni de acceași vârstă, cu aceleași frustrări și cu acceași dorință de a muta munții din loc pot să existe comercianți profesioniști…

Diferența dintre cele două tipuri de autism este următoarea: în cazul copiilor cu autism „clasic” e vorba de leziuni ireversibile la nivel cerebral (tulburări metabolice,…

A-i trimite pe adolescenți la culcare doar pentru că dorm găinile de câteva ore, nu este întotdeauna cea mai bună soluție. Săptămâna trecută, o mămică…

Creșterea copiilor a fost întotdeauna o provocare pentru părinți. Ne-a obligat să ne adaptăm pe tot parcursul timpului și pe tot globul. Am observat că…

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!