Facebook va introduce „Clear History” la pachet cu reconectări și reconfigurări

2 mai 2018

Mark Zuckerberg a anunțat pe pagina lui de Facebook că va introduce și el un celebrul buton „Clear History”. Este posibil ca folosirea acestei opțiuni să conducă la deconectarea de pe toate websit-urile și aplicațiile unde v-ați conectat cu contul de Facebook, deconectare care poate necesita și o reconfigurare a setărilor.

Clear History Facebook

Prin mediile unde se întâlnesc oamenii de marketing umblă o vorbă care ține de reinventarea roții. N-are rost să investești resurse într-o roată elipsoidală când alte echipe au confirmat deja că cea mai eficientă formă a roții este cea rotundă. Poți să înlocuiești lemnul cu o șină de fier sau de cauciuc, dar lasă roata rotundă în continuare. Cu o speță asemănătoare se confruntă în prezent și Mark Zuckerberg. Oferă-i omului posibilitatea să-și șteargă istoricul de pe Facebook, cu toate dezavantajele asociate acestei decizii, și el va dormi mai liniștit.

In urmă cu doar câțiva ani, indiferent unde întoceai capul pe monitor dădeai peste opțiunea de a te loga cu Facebook. Alături de noi scapi de carnețelul cu parole! Loghează-te cu contul de Facebook și datele tale de acces vor fi în siguranță! Folosește un card bancar și un singur cont online! O singură identitate, un singur cont online! Fericire! Bucurie! Comoditate! Nu-ți pune toate ouăle în același coș! Da’ cine să-și mai aducă aminte?

Si uite că, după ce în urmă cu doar câteva săptămâni eram anunțați că putem vedea cu ușurință pe unde ne-am logat cu contul de Facebook, acum primim vestea că există riscul să fim nevoiți să ne reconectăm din nou dacă ne vom apăsa butonul „Clear History”. Pe unele browsere există posibilitatea de a selecta ce anume vrem să ștergem – putem șterge tot, cu excepția datelor de logare pe diverse website-uri. Sper să existe și pe Facebook această opțiune.

Asocierea dintre confidențialitate și securitate poate dăuna libertății.

Toate bubele cu care se confruntă Mark în prezent sunt datorate confidențialității. Orice asociere dintre confidențialitate și securitate poate dăuna libertății. Este adevărat că Facebook este o rețea gratuită de socializare prea mare pentru tărtăcuțele noastre naive. Eu recunosc. Suntem naivi. Suntem iresponsabili. După atâția ani de la apariția internetului noi încă mai credem că dacă apasăm un buton dispar toate urmele noastre din mediul online. Hai să fim serioși! Parcă am fi la biserică. De unde plecăm fericiți că am rămas fără de păcate. După ce am lăsat câțiva arginți.

Rețele de socializare

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Câți dintre voi le-ați smuls copiilor seara tabletele / smartphone-urile din mâini și i-ați trimis cu forța la culcare? Într-o perioadă în care nici noi,…

Dacă tot susții că vrei să-ți protejezi familia de dependența de telefon, de ce le arăți copiilor înregistrări video pe telefon? Când ești la masă…

Neputința școlii tradiționale de ași continua activitatea în clasă, față în față, a determinat-o să se mute în online și să-și spună „școală online”. Doar…

Am început să evit discuțiile despre școala online vs școala tradițională, dezamăgit de incapacitatea părinților de a înțelege că adevărata problemă este programa depășită și…

Dintre toate metehnele pe care mi le-a scos Providența în cale cel mai tare am detestat jumătățile de măsură. Pe cele datorate lipsei de educație…

Înainte să ridicați tonul la copii când stau pe net mai mult decât ați prefera, uitați-vă în oglindă și întrebați-vă dacă voi ați spus STOP…

Astăzi, pentru a respecta legea federală privind confidențialitatea copiilor, au fost activate restricții majore asupra canalelor de YouTube destinate copiilor. Impactul canalelor de YouTube destinate…

În spatele unor prieteni de acceași vârstă, cu aceleași frustrări și cu acceași dorință de a muta munții din loc pot să existe comercianți profesioniști…

Diferența dintre cele două tipuri de autism este următoarea: în cazul copiilor cu autism „clasic” e vorba de leziuni ireversibile la nivel cerebral (tulburări metabolice,…

A-i trimite pe adolescenți la culcare doar pentru că dorm găinile de câteva ore, nu este întotdeauna cea mai bună soluție. Săptămâna trecută, o mămică…

Creșterea copiilor a fost întotdeauna o provocare pentru părinți. Ne-a obligat să ne adaptăm pe tot parcursul timpului și pe tot globul. Am observat că…

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ce știi în acest moment despre dezvoltarea stimei de sine? Ce știi despre hipersensibilitate, timiditate, sentimentul lipsei valorii proprii și lipsa de obiective? Discuția cu…

Ești în Brașov? Indiferent dacă ai rămas în pană, ai suferit o defecțiune sau ai nevoie de tractare, echipa noastră profesionistă este disponibilă 24/7 pentru…

Alegerea unor oglinzi personalizate la comandă este o investiție în estetică, în confortul și în funcționalitatea unui spațiu, oferind în același timp un decor unic…

O oază verde acasă are numeroase beneficii care ne îmbunătățesc sănătatea fizică și mentală. Totodată, o oază verde acasă contribuie la crearea unui mediu de…

Discută cu un psiholog!