Ia ziceți, părinți, care aveți ad block-er instalat?

7 iul. 2017

Ce căutați pe site-urile cu bannere în exces de aveți nevoie de ad block-er?

Miruna și-a rugat astăzi prietenii de pe Facebook să răspundă sinceri la o scrută întrebare „Ia ziceți, copii, care aveți ad block-er instalat?”. Cei care am răspuns cu „nu” suntem într-o minoritate copleșitoare.

ad block

Tot e bine că printre cei care au răspuns cu „da” sunt și câteva persoane care au început să facă deosebirea între cei care își împopoțonează site-urile cu fel și fel de bannere orbiți de monetizarea unui conținut redactat la normă și bloggerii pe care îi urmăresc frecvent, ca să nu spun zilnic, unde găsesc articole documentate și redactate cu responsabilitate de blogger. Este un pas înainte.

Ce caută părinții pe site-urile cu bannere în exces?

Ad block-er nu face altceva decât să alimenteze dorința noastră de a ne fofila de responsabilitate. Nu-mi pasă de ce urmări are acel site asupra altei persoane atât timp cât eu m-am protejat și sunt în siguranță. Nu-mi pasă! Eu am ad block-er. Am intrat, am blocat bannerele și am citit ce m-a interesat. Ce face restul e treaba lor. Problema este că acel site este întreținut financiar tocmai de către cei care intră fără să aibă ad block-er instalat. De către cei care nu știu sau nu pot să se protejeze. Ei intră. Inchid ce se poate închide și încearcă să citească câte ceva printre bannerele rămase. Si uita așa suntem părtași, vorba unui amic, la menținerea educației online la un nivel scăzut. Singura măsură constructivă este blocarea site-urilor respective.

Intr-o zi, unul dintre cei care își pierde inutil timpul închizând bannere și căutând o bârfă printre alte bannere, ademenit de un titlu care nu are nimic în comun cu ce se află în articol, îi poate cere prietenia pe o rețea de socializare copilului vostru. Atunci cum veți mai proceda? Instaurați nivelul superior de securitate online?

Suntem mândri de noi când ne auzim spunându-le altora că suntem modele pentru proprii copii. Păi ce fel de modele suntem?
– Auzi, tu, copile? Dacă vrei să intri pe net fără să fii agasat de bannerele afișate în exces pune și tu un ad block-er.
– Si lumea e mai bună?
– Nuuu, dar noi suntem în siguranță.
– Aha! Nu este mai bine să nu mai intrăm niciunul pe acele site-uri? Dacă le scade venitul sub cheltuieli închid singuri.
– …

De ce nu vor unii părinți să fie afișate bannere online?

Dacă tot am început să vă provoc la discuții sincere, hai să mergem până la capăt. Sunt puține familii în care fiecare membru are propriul device – pc, laptop sau tabletă. Cele mai multe familii împart unul sau două device-uri – de obicei un pc / laptop și o tabletă. In spatele unor discuții despre necesitatea instalării unor programe / aplicații de ad block-er se ascunde în realitate dorința de a se proteja de anumite discuții mai puțin plăcute datorate unor bannere afișate.

Sunt printre noi și părinți care au înțeles cât de prompte sunt unele bannere personalizate. Au căutat discret câteva detalii despre o vacanță pe lună și au început să afișeze oferte cu nave spațiale moderne. Sunt și promoții cu întâlniri de gradul III incluse. Discreție cu bannere la vedere? Nu se mai poate.

Digital parenting

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Câți dintre voi le-ați smuls copiilor seara tabletele / smartphone-urile din mâini și i-ați trimis cu forța la culcare? Într-o perioadă în care nici noi,…

Dacă tot susții că vrei să-ți protejezi familia de dependența de telefon, de ce le arăți copiilor înregistrări video pe telefon? Când ești la masă…

Neputința școlii tradiționale de ași continua activitatea în clasă, față în față, a determinat-o să se mute în online și să-și spună „școală online”. Doar…

Am început să evit discuțiile despre școala online vs școala tradițională, dezamăgit de incapacitatea părinților de a înțelege că adevărata problemă este programa depășită și…

Dintre toate metehnele pe care mi le-a scos Providența în cale cel mai tare am detestat jumătățile de măsură. Pe cele datorate lipsei de educație…

Înainte să ridicați tonul la copii când stau pe net mai mult decât ați prefera, uitați-vă în oglindă și întrebați-vă dacă voi ați spus STOP…

Astăzi, pentru a respecta legea federală privind confidențialitatea copiilor, au fost activate restricții majore asupra canalelor de YouTube destinate copiilor. Impactul canalelor de YouTube destinate…

În spatele unor prieteni de acceași vârstă, cu aceleași frustrări și cu acceași dorință de a muta munții din loc pot să existe comercianți profesioniști…

Diferența dintre cele două tipuri de autism este următoarea: în cazul copiilor cu autism „clasic” e vorba de leziuni ireversibile la nivel cerebral (tulburări metabolice,…

A-i trimite pe adolescenți la culcare doar pentru că dorm găinile de câteva ore, nu este întotdeauna cea mai bună soluție. Săptămâna trecută, o mămică…

Creșterea copiilor a fost întotdeauna o provocare pentru părinți. Ne-a obligat să ne adaptăm pe tot parcursul timpului și pe tot globul. Am observat că…

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!