Mijloace și metode anticoncepționale pentru Homo Smartphonicus

25 aug. 2015

Homo Smartphonicus – utilizatorul unui dispozitiv mobil (smartphone) conectat la internet.

Modul în care a fost mediatizat pe la noi studiul „Internetul mobil în viața de zi cu zi” realizat de către IQS Online îmi confirmă încă o dată faptul că mai avem de mâncat multă mămăligă până când vom reuși să trecem la următorul stadiu – cel de a ne folosi propria tărtăcuță. Mi-aș fi dorit să întâlnesc în feed articole scrise de către bloggeri nișați pe social media care trag cât de cât un semnal de alarmare cu privire la omiterea unui termen din definiția de mai sus – dependența.

Homo Smartphonicus

Vă recomand să poposiți câteva secunde la tendința din timpul serii. 23% afirmă că nu se ating de smartphone atunci când sunt cu prietenii. 36% au recunoscut că verifică de fiecare dată când primesc o notificare. Concluzia este că Homo Smartphonicus MAI iese cu prietenii la bar / restaurant, dar rămâne conectat. Ce ați reținut? Că e bine să rămânem conectați. Si că nu este chiar atât de rău să ne verificăm mesageria în timp ce ieșim cu prietenii la bar. Eu prefer să ies cu familia în mijlocul naturii, cât mai departe de cei care au uitat ce este o îmbrățișare.

Stim cu toții că această dependență este profit pentru alții. Singurul lucru pe care mi-l doresc este să conștietizăm măcar acest amănunt. Fiecare este liber să facă ce vrea cu viața lui, dar simt un disconfort când întâlnesc persoane care îmi vorbesc de sus despre ecologie, familie, omenie, societate în timp ce nu se pot dezlipi de smartphone.

Pentru mine, Homo Smartphonicus sunt acele persoane care nu se pot dezlipi de smartphone nici atunci când:
– iau cina cu prietena / prietenul pe o pătură întinsă sub o salcie;
– își dau copilul într-un leagăn prins de trunchiul unui măr;
– așteaptă să li se întindă firul la undiță;
– le urează părinților sănătate și fericire de ziua lor;
– …

Acestor persoane le recomand să participe constant și activ la toate discuțiile despre mijloace și metode anticoncepționale.

Digital parenting

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Câți dintre voi le-ați smuls copiilor seara tabletele / smartphone-urile din mâini și i-ați trimis cu forța la culcare? Într-o perioadă în care nici noi,…

Dacă tot susții că vrei să-ți protejezi familia de dependența de telefon, de ce le arăți copiilor înregistrări video pe telefon? Când ești la masă…

Neputința școlii tradiționale de ași continua activitatea în clasă, față în față, a determinat-o să se mute în online și să-și spună „școală online”. Doar…

Am început să evit discuțiile despre școala online vs școala tradițională, dezamăgit de incapacitatea părinților de a înțelege că adevărata problemă este programa depășită și…

Dintre toate metehnele pe care mi le-a scos Providența în cale cel mai tare am detestat jumătățile de măsură. Pe cele datorate lipsei de educație…

Înainte să ridicați tonul la copii când stau pe net mai mult decât ați prefera, uitați-vă în oglindă și întrebați-vă dacă voi ați spus STOP…

Astăzi, pentru a respecta legea federală privind confidențialitatea copiilor, au fost activate restricții majore asupra canalelor de YouTube destinate copiilor. Impactul canalelor de YouTube destinate…

În spatele unor prieteni de acceași vârstă, cu aceleași frustrări și cu acceași dorință de a muta munții din loc pot să existe comercianți profesioniști…

Diferența dintre cele două tipuri de autism este următoarea: în cazul copiilor cu autism „clasic” e vorba de leziuni ireversibile la nivel cerebral (tulburări metabolice,…

A-i trimite pe adolescenți la culcare doar pentru că dorm găinile de câteva ore, nu este întotdeauna cea mai bună soluție. Săptămâna trecută, o mămică…

Creșterea copiilor a fost întotdeauna o provocare pentru părinți. Ne-a obligat să ne adaptăm pe tot parcursul timpului și pe tot globul. Am observat că…

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!