Si eu vreau lecții de educație pentru sănătatea sexuală în școli

26 oct. 2017

Recomand ca lecțiile de educație pentru sănătatea sexuală să conțină un capitol despre biologie, unul despre marketing și unul despre legislație.

Abia ce-am reușit să las în urmă dezamăgirea după cazul cu spotul video că m-am procopsit cu încă una din partea unei părți a comunităților de parenting din țara noastră. In ambele situații am avut așteptări prea mari. Am crezut că scopul lor este cel declarat și nu doar unul schilodit de precauții nejustificate și visuri de monetizare lipsite de transpirație.

De când cei care se pricep peste noapte la tot au devenit majoritari am început să mă duc eu în întâmpinarea unor păreri. Așa se face că în aceste zile am urmărit cu interes comunitățile românești de parenting. Am vrut să văd care este părerea unor persoane care dețin biblioteci cu cărți de parenting. Si am avut parte de multe surprize. In final, am ajuns la concluzia că acest subiect ne depășește. Ca și comunitate. Este prea mult pentru noi. Ne-om pricepe noi la scris articole, distribuit, negociat și alte chestii dar când dăm de greu cei mai mulți dintre noi preferă să se dea loviți.

Timpul trece. Copiii ne cresc. Cei care cred că ne vor aștepta până când ne vom ridica la nivelul provocărilor reale cu care ei se confruntă se înșeală amarnic. Timpul nu este de partea noastră. Eu am o vorbă. Ceasul a încetat să ticăie. Acum face click click.

Mă alătur și eu celor care solicită să se ia de urgență măsuri pentru ca adolescenții și tinerii din România să aibă acces la educație pentru sănătate sexuală în școli.

Dacă tot am decis să venim în sprijinul lor, recomand să mergem până la capăt și să le spunem adevărul fără omisiuni.

Hai să le spunem că noi ne folosim de sex pentru a ne vinde produsele și serviciile!

De ce să nu le spunem că sex-ul ocupă o bună parte din manualele moderne de marketing? Hai să recunoaștem că noi am fost neglijenți și am permis ca sex-ul să ne invadeze viața.

Hai să le spunem ce riscuri își asumă dacă vor călca strâmb!

Când spun strâmb nu mă refer doar la actul sexual în sine, ci și la fotografiile nud făcute cu telefonul prietenilor sau la postarea acestora pe internet. Mă refer la protejarea datelor cu caracter personal. Mă refer la traficul cu persoane.

Semnează petiția

Vrem ca toți tinerii sa aibă acces la educație pentru sănătate sexuală în școli!

Digital parenting

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Câți dintre voi le-ați smuls copiilor seara tabletele / smartphone-urile din mâini și i-ați trimis cu forța la culcare? Într-o perioadă în care nici noi,…

Dacă tot susții că vrei să-ți protejezi familia de dependența de telefon, de ce le arăți copiilor înregistrări video pe telefon? Când ești la masă…

Neputința școlii tradiționale de ași continua activitatea în clasă, față în față, a determinat-o să se mute în online și să-și spună „școală online”. Doar…

Am început să evit discuțiile despre școala online vs școala tradițională, dezamăgit de incapacitatea părinților de a înțelege că adevărata problemă este programa depășită și…

Dintre toate metehnele pe care mi le-a scos Providența în cale cel mai tare am detestat jumătățile de măsură. Pe cele datorate lipsei de educație…

Înainte să ridicați tonul la copii când stau pe net mai mult decât ați prefera, uitați-vă în oglindă și întrebați-vă dacă voi ați spus STOP…

Astăzi, pentru a respecta legea federală privind confidențialitatea copiilor, au fost activate restricții majore asupra canalelor de YouTube destinate copiilor. Impactul canalelor de YouTube destinate…

În spatele unor prieteni de acceași vârstă, cu aceleași frustrări și cu acceași dorință de a muta munții din loc pot să existe comercianți profesioniști…

Diferența dintre cele două tipuri de autism este următoarea: în cazul copiilor cu autism „clasic” e vorba de leziuni ireversibile la nivel cerebral (tulburări metabolice,…

A-i trimite pe adolescenți la culcare doar pentru că dorm găinile de câteva ore, nu este întotdeauna cea mai bună soluție. Săptămâna trecută, o mămică…

Creșterea copiilor a fost întotdeauna o provocare pentru părinți. Ne-a obligat să ne adaptăm pe tot parcursul timpului și pe tot globul. Am observat că…

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Discută cu un psiholog!