Academia Americana de Pediatrie și-a actualizat părerea vizavi de timpul petrecut în fața monitoarelor

Academia Americana de Pediatrie (The American Academy of Pediatrics) a emis un nou ghid cu sfaturi vizavi de timpul pe care copiii îl petrec în fața monitoarelor, indiferent de natura acestora și vârsta copiilor.

Recomandările actuale se bazează pe zeci de studii care au urmărit efectele pe care le are statul în fața monitoarelor asupra sănătății emoționale și fizice a copiilor. Ca și cum au fost auzite discuțiile încinse dintre părinții care și-au protejat capacitatea de a se ghida după instincte și cei care se bazează exclusiv pe studii și tratate academice, autorii acestui ghid au decis să recunoască în clar faptul că mediul digital se schimbă mai repede decât pot ei cerceta. Acum este clar? Când mai întâlniți un părinte care vă scoate în față ce a spus The American Academy of Pediatrics în 2016 uitați-vă pe calendar. Vedeți în ce an sunteți și încercați să-i explicați că vremurile în care au fost făcute aceste studii pot să difere complet de cele care vor fi atunci.

dependenta online

Principala schimbare constă în posibilitățile net superioare de care dispunem pentru a personaliza conținutul video privit de către copii. Avem mai multe posturi tv (calitatea emisiunilor este o altă discuție), avem o viteză la internet mai mare – ne permite să urmărim conținut video pe diverse canale oficiale, site-uri cu filme piratate acceptate tacit, pe rețele de socializare. Mai adăugăm discuțiile găzduite de rețelele de socializare și platformele de predare la distanță bazate pe sport online. Copiii nu mai sunt limitați la câteva jocuri video și posturi tv. Ei au acum la dispoziție un dispozitiv cu monitor care îi atrage puternic și poate crea dependență – smartphone-ul.

Majoritatea părinților au declarat că timpul pe care îl petrec copiii lor în fața televizorului este de 2 – 3 ore / zi. Este mai puțin decât era în urmă cu două decenii. Să ne bucurăm? Am putea. Înseamnă că părinții au ținut cont de sfaturile anterioare ale Academiei Americane de Pediatrie. Dar au fost atenți și la sfaturile pe care aceștia nu au reușit încă să le publice? Apropo de ce am spus la început. Ei bine, această scădere este însoțită de o creștere alarmantă în altă parte. Utilizarea dispozitivelor mobile a crescut dramatic în ultimii ani. In 2011, când Kaise Family Foundation a început să urmărească acest metric, 52% dintre copiii mai mici de 8 ani au avut acces la un dispozitiv mobil. In 2013 acestă cifră era de 75%. In urmă cu 4 ani. Mai sunt doar câteva luni până în 2017. Alte studii au arătat că cei mai mulți copii de 2 ani folosesc zilnic un dispozitiv mobil și că primele contacte cu tehnologia digitală este pe la 4 luni.

Un studiu internațional, efectuat pe aproape 300.000 de copii și adolescenți, a descoperit că cei care au stat în fața televizoarelor între 1 și 3 ore pe zi au de 10% până la 27% mai multe șanse de a fi obezi comparativ cu cei care au stat mai puțin de 1 oră pe zi.

Pentru adolescenți, rapoartele arată o legătură clară între calitatea slabă a somnului și o utilizare în exces a telefonului mobil și dispozitivelor tech în dormitoare.

AAP recomandă ca părinții să dezvolte un plan media de familie care să ia în considerare nevoile de sănătate, educație și divertisment ale fiecărui copil, precum și ale întregii familii.

Printre recomandările AAP din această lună:
● Pentru copiii mai mici de 18 luni – evitați folosirea dispozitivelor cu monitor, cu excepția celor de video-chat / supraveghere video. Părinții copiilor cu vârste între 18 și 24 de luni care doresc să introducă mass-media digitale ar trebui să aleagă programe de înaltă calitate și să le urmărească împreună cu copiii pentru a-i putea ajuta să înțeleagă ce văd.
● Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, limita de stat în fața unui monitor este de 1 oră pe zi la programe de înaltă calitate. Părinții ar trebui să continue să vizioneze alături de copii pentru a-i ajuta să înțeleagă ceea ce văd și să aplice ulterior în offline ceea ce au învățat.
● Pentru copii mai mari de 6 ani, stabiliți limite clare privind timpul petrecut cu mass-media, precum și tipurile de mass-media utilizate, și asigurați-vă că aceasta nu influențează orele de somn, exercițiile fizice și alte activități esențiale pentru sănătate.
● Stabiliți activități (de exemplu, cina în familie) și zone în casă (de exemplu, dormitorul) în care mass-media să fie exclusă.
● Comunicați despre cetățenie și siguranța online, inclusiv despre tratarea cu respect în online la fel ca în offline.

Dr Radesky: Tehnologia ar trebui să fie mai degrabă o sursă de conexiune decât de deconectare în familii.

In încheiere, vă reamintesc faptul că acest studiu este cunoscut și analizat în cele mai mici detalii de către cei care obțin profit financiar de pe urma timpului pe care noi îl producem în mediul online. Dacă decideți să treceți cu nepăsare mai departe este alegerea voastră. Dar să rețineți că ei nu au trecut și vor face orice le stă în putință pentru a folosi aceste informații în avantajul lor. In urmă cu doar câteva luni am privit neputincios cum se promova asocierea dintre smartphone și cel mai cunoscut canal de desene animate. Ce fericiți ar fi să renunțăm la jocurile offline și să le punem în pătuț câte un smartphone cu desene animate. Mai târziu, când vor fi adolescenți, vor fi cu siguranță dependenți de mediul online.

Acesta este, din punctul meu de vedere, și motivul pentru care ghidul actual al Academiei Americane de Pediatrie pune întreaga responsabilitate pe umerii părinților.

Sursa aap.org : American Academy of Pediatrics Announces New Recommendations for Children’s Media Use

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate