Ana Ghenciulescu – de la pasiune și internet la campioană mondială în domeniul neuroștiințelor

15 iul. 2016

In timp ce marea majoritate dintre cei de lângă noi evită voluntariatul și folosesc internetul doar pentru socializare pe Facebook, Ana Ghenciulescu, o tânără de doar 17 ani elevă a liceului Mihai Viteazu din Bucureşti, a câştigat în urmă cu 4 zile la Copenhaga competiţia mondială în domeniul neuroştiinţelor.

De ce să facem parte dintr-o echipă de voluntari? De ce să fim ajutați să ne recunoaștem și să ne cultivăm pasiunile? De ce să învățăm cum să folosim constructiv internetul? Pentru a fi mai buni.

Ana Ghenciulescu

Reușita Anei Ghenciulescu este o dovadă certă că se poate. Este o dovadă clară că printre noi există persoane care merită tot respectul nostru. Sunt persoane care reușesc într-o lume despre care noi nu avem cuvinte de laudă.

„Ana este o autodidactă în sensul pur al cuvântului: ea a aprofundat singură ştiintele creierului, din pasiune, urmărind literatura de specialitate şi înregistrări pe internet în domeniul de care este interesată. Totul a pornit din momentul în care a făcut voluntariat la un centru de recuperare pentru copii cu probleme neurologice din Bucureşti. Interesant, aşa cum recunoaşte ea însăşi, este faptul că partea umană a acestei experienţe este cea care a impresionat-o şi a împins-o către acest domeniu.”

Ați priceput? Ana este o autodidactă în sensul pur al cuvântului. Felicitări, Ana!

Am avut curiozitatea să văd câți dintre noi, bloggerii români, au scris despre această reușită. Prefer să mă abțin.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…