Ana Ghenciulescu – de la pasiune și internet la campioană mondială în domeniul neuroștiințelor

In timp ce marea majoritate dintre cei de lângă noi evită voluntariatul și folosesc internetul doar pentru socializare pe Facebook, Ana Ghenciulescu, o tânără de doar 17 ani elevă a liceului Mihai Viteazu din Bucureşti, a câştigat în urmă cu 4 zile la Copenhaga competiţia mondială în domeniul neuroştiinţelor.

De ce să facem parte dintr-o echipă de voluntari? De ce să fim ajutați să ne recunoaștem și să ne cultivăm pasiunile? De ce să învățăm cum să folosim constructiv internetul? Pentru a fi mai buni.

Ana Ghenciulescu

Reușita Anei Ghenciulescu este o dovadă certă că se poate. Este o dovadă clară că printre noi există persoane care merită tot respectul nostru. Sunt persoane care reușesc într-o lume despre care noi nu avem cuvinte de laudă.

„Ana este o autodidactă în sensul pur al cuvântului: ea a aprofundat singură ştiintele creierului, din pasiune, urmărind literatura de specialitate şi înregistrări pe internet în domeniul de care este interesată. Totul a pornit din momentul în care a făcut voluntariat la un centru de recuperare pentru copii cu probleme neurologice din Bucureşti. Interesant, aşa cum recunoaşte ea însăşi, este faptul că partea umană a acestei experienţe este cea care a impresionat-o şi a împins-o către acest domeniu.”

Ați priceput? Ana este o autodidactă în sensul pur al cuvântului. Felicitări, Ana!

Am avut curiozitatea să văd câți dintre noi, bloggerii români, au scris despre această reușită. Prefer să mă abțin.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate