Ce înțeleg copiii din discuțiile noastre în contradictoriu din mediul online

14 sept. 2018

In ultimele luni observ cum suntem provocați la violență maximă, cum se încearcă prin toate mijloacele posibile și „imposibile” să se elimine orice urmă de toleranță dintre noi și să se ridice ura la cote cât mai ridicate.

Suntem provocați. Ei știu foarte bine că ce se naște din mui*e mu*e primește. Ei știu foarte bine că majoritatea românilor au păreri extreme vizavi de familia tradițională. Nu există mediatori. Nimeni nu încearcă să aplaneze acest conflict. Dimpotrivă, parcă toți își doresc ca această stare de tensiune să se amplifice și mai mult. Nu mai suntem persoane cu păreri diferite. Suntem dușmani. Repet, suntem provocați. Nimeni nu ne împiedică să presărăm petale de flori în fața jandarmilor. Nimeni nu ne împiedică să stăm alături de o persoană cu altă orientare sexuală și să încercăm să-i explicăm care sunt temerile noastre. Nimeni nu ne împiedică.

toleranta

Ca părinți, încercăm să ne documentăm despre evoluția bullying-ului în școli și pe internet. Încercăm să identificăm persoanele tulburente și să ne protejăm copiii de ele. Le izolăm. Le marginalizăm. Apelăm la instituții. Ne educăm copiii în acestă privință. Le spunem să nu răspundă cu violență la violență. Le spunem că acei copii au nevoie de ajutor pentru că au primit o educație deficitară. Pentru că au avut parte de modele lipsite de omenie. Dar noi. părinții lor, ce fel de modele suntem? Noi ce fel de modele suntem pentru proprii copii?

Vă propun un exercițiu. Pentru câteva minute sunteți copilul vostru.

Un copil care are acces la contul social media al unuia dintre părinți. Stiți să citiți. Sunteți deja la școală. Incă nu vi s-a permis să aveți propriul cont, chiar dacă toți colegii de clasă au. Intrați pe contul respectiv și citiți. Citiți ce au scris alți adulți. Citiți ce a scris tatăl / mama. Citiți și încercați să înțelegeți. Citiți și urmăriți cum discută adulții în contradictoriu.

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…