Cum ar fi dacă rețelele de socializare ar avea și un modul de educație?

7 iun. 2021

În prezent, rețelele de socializare ne afișează o selecție a mesajelor postate de „prietenii” noștri după mai multe criterii. Cum ar fi dacă printre aceste criterii ar fi adăugat și unul care ține de educație? De exemplu, dacă eu interacționez cu discuții despre cum se ține felia de pâine cu partea cu dulceață în jos, să-mi apară în feed discuții despre cum este indicat să se țină o felie de pâine unsă cu dulceață.

educatie

Cei cu mai multe ore de stat pe net la activ cunosc faptul că rețelele de socializare depun un efort continuu pentru a ne sprijini să aprofundăm un anumit subiect. Unul. Maxim două. De-a lungul timpului, chiar dacă am continuat să interacționez (am dat like, am comentat, am distribuit) cu mesaje din subiecte diferite am observat că în feed întâlnesc predominant un singur subiect. Dacă am fost catalogat pasionat de smart parenting au început să mi se rărească mesajele despre nlp până au dispărut complet. Ca să pot vedea ce a mai scris X-lescu, prieten activ, am fost nevoit să-i caut manual peretele. Apoi, când am început să acord mai mult timp jocurilor creative pentru preșcolari mi-au dispărut și cele despre parenting. Fideli mi-au rămas un grup restrâns de prieteni cu care comunic frecvent pe messenger. Atunci când întâlneam o polemică și acordam mai mult timp uneia dintre părți, am observat că mesajele din cealaltă tabără începeau să dispară până când mă trezeam înconjurat doar de mesaje care-mi susțineau alegerea.

În concluzie, sistemul de identificare a preocupărilor noastre a fost finalizat. Funcționează. Cinste lor. Nu putem da timpul înapoi. În schimb, îl putem folosi în avantajul nostru.

Cum ar fi dacă, atunci când discutăm pe net despre cât de nociv este spălatul pe mâini, în feed să ne apară mesaje cu cât de benefic este spălatul pe mâini?

Discutăm de ani de zile despre involuția noastră. De ce să nu folosim una dintre cele mai puternice unelte pe care o are generația noastră la dispoziție pentru a face puțină educație? Dacă tot te interesează spălatul mâini și, din diverse motive ești înconjurat de persoane care cred că este nociv, eu unul sunt de părere că ar fi binevenit puțin ajutor ca să vezi că există și persoane care susțin că este benefic.

Ne-am obișnuit să așteptăm soluții salvatoare care necesită resurse imense. Câteodată, cele mai eficiente soluții ne sunt la îndemână cu resurse minime.

Putem începe, de exemplu, cu mesaje despre destinații turistice însoțite de mesaje ecologice:

  • de ce să-ți iei pungă de gunoi când mergi în drumeție,
  • de ce să nu dai muzica la maxim când ești în pădure,
  • de ce să nu te apropii de cuibul unei păsări sălbatice,
  • de ce să nu te grăbești să iei un pui de animal sălbatic aparent singur,
  • de ce să nu lași cioburi pe potecile turistice,
  • de ce să nu arunci pungi de plastic în apă.
  • de ce să nu distrugi punctele de prim ajutor de pe traseu.

NImeni nu are de ce să se plângă că i-au fost încălcate cine mai știe ce drepturi de confidențialitate. Alegi o destinație turistică pentru concediu? Reține și câteva sfaturi de bun simț.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…