De ce rețelele noi de socializare sunt atât de bine promovate de către anumite persoane

9 mart. 2021

De ce? Pentru că beneficiile oferite primilor sosiți sunt foarte foarte atractive.

De când stau pe net, am avut parte de câteva lansări și decăderi de proiecte online. Pe unele am preferat să le urmăresc de la distanță. Altora le-am bătut în formularele de înscriere și mi-am făcut cont. În timp, am învățat că nimic nu este gratis. De fiecare dată când văd ceva gratuit caut în jur ceva ce mi-a scăpat ochilor la prima vedere. Acel ceva, de regulă, este cel ce-i completează proiectului respectiv principalele resurse. Nimic nu e gratis. Rețineți acest aspect pentru că vremurile ce vor să vină se preconizează a fi cam tulburi.

retele de socializare

Pentru mine, rețelele de socializare sunt precum restaurantele din oraș. Niște locații în care mă pot întâlni cu prietenii. Schimbăm o vorbă. Ne lăudăm cu videourile sau fotografiile făcute în ultimele zile. Mai cerem câte o recomandare. Discuții. Ca între prieteni. Voi, săptămânal, mergeți în fiecare restaurant din orașul în care locuiți? Facem excepție de pandemie, mască și tot ce ține de această răscruce de vremuri. Faptul că sunt mai multe restaurante în oraș vă motivează să le luați la pas pe toate în fiecare săptămână? Eu unul nu am tip pentru așa ceva. M-am limitat la câteva. Nu am timp. Nu am curiozitatea de a le testa pe fiecare în parte.

Precum în offline și în online apar, imediat după lansare, persoane care ridică în slăvi o nouă rețea de socializare. Poftiți! Intrați! Vă aștept! De ce fac asta? Pentru că este un proiect de calitate?!?! Aș dori să fie adevărat.

Adevărul este că rețelele de socializare aflate la început de drum le oferă o serie de avantaje primilor sosiți care reușesc să atingă anumite obiective. Merită să investești într-un proiect nou? Nu există răspuns la această întrebare. La început. Abia peste câțiva ani putem face o analiză. A meritat. Nu a meritat. Dar atunci … acele avantaje de bun venit sunt deja istorie. Este un risc. Cine nu riscă nu câștigă. Am mai auzit asta. Și cu noi cum rămâne?

Noi suntem moneda de schimb. Cei care ni le recomandă sunt niște investitori. Ei investesc în unelte online. În propriile unelte online.

Articole recente

Ne convine, nu ne convine, internetul este un animal de companie alături de care vom convețui mult timp de acum în colo. Cum vom convețui,…

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…