De ce sunt recomandate prichindeilor puzzle-urile clasice în locul aplicațiilor puzzle

24 ian. 2017

Prichindeilor le sunt recomandate puzzle-urile clasice din lemn chiar dacă unii părinți au tendința de a le considera drept ceva învechit.

Cunoaștem de mult timp faptul că puzzle-ul reprezintă o minunată modalitate de învățare, de a dezvolta abilitățile cognitive la copii. Puzzle-ul oferă un mod cu adevărat distractiv de a învăța într-un mod activ. Atrage copiii prin culori strălucitoare și forme interesante și îi ajută să-și dezvolte o multitudine de abilități. Obținem aceleași rezultate atunci când copiii rezolvă puzzle-uri pe tabletă sau telefon? Unele da. Altele nu.

Beneficii ale puzzle-urile clasice:

• dezvoltă coordonarea ochi-mână: prin ridicarea, manipularea și așezarea pieselor. Evident, nu se poate dezvolta acest stil de coordonare atunci când se joacă jocuri în formă de aplicație.

• dezvoltă abilitățile motrice: jocurile puzzle de stivuire pot îmbunătăți finețea și precizia mișcărilor copiilor – care va conduce la abilități de scriere și tastare mai bune. Abilitățile care se dezvoltă în jocurile de stivuire nu sunt utilizate atunci când se joacă un joc în formă de aplicație.

• îmbunătățesc memoria: puzzle-urile de descurcare în special necesită o urmărire atentă a mai multor pași anteriori, acest lucru solicită creierului să stocheze modele, necestiă un nivel de gândire care este redundant în majoritatea jocurilor bazate pe tablete și smartphone-uri.

• dezvoltă gândirea: Nu poți păcăli un puzzle, piesele se potrivesc sau nu. Copilul dumneavoastră trebuie să-și dezvolte gândirea critică pentru a rezolva puzzle-ul, nu este vorba de o simplă alunecare a degetului sau o întoarcere a tabletei.

• învață răbdarea: Puzzle-urilor de lemn cer timp pentru a fi rezolvate – satisfacția nu este instantanee. Jocurile pe tableta sunt create pentru satisfacție imediată, ținându-te prins constant de joc.

Odată cu creșterea pieței de tablete și smartphone-uri, puzzle-urile tradiționale, clasice ajung să fie adaptate inevitabil și sub formă de aplicații. Fiecare dintre noi ne dorim să ne mândrim cu abilitățile smart ale copiilor, dar să nu uităm că adevărata viață este în offline. Si aici vor avea nevoie, de exemplu, de abilități motrice.

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…