Nu recomand jocul „Fiți eroi ca ei, Rex și Andrei”

21 oct. 2016

Jocul „Fiți eroi ca ei, Rex și Andrei” a fost lansat ieri la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, parte a consorțiului ce a realizat acest proiect, alături de Biroul Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre (BBK) din Germania, Organizaţia de Cruce Roşie din Austria și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Despre joc

Acest demers a fost materializat prin intermediul finanțării primite în cadrul proiectului european „Creşterea gradului de conştientizare a tinerilor privind pregătirea şi protecţia împotriva riscurilor” (Raising Young People’s Awareness on Preparedness and Self protection – YAPS), aprobat de Comisia Europeană, având o valoare de 1.031.387,00 euro, iar perioada de implementare este 01 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2017.

Fiti eroi ca ei, Rex și Andrei

Necesitate:
● dezvoltarea cunoștințelor de auto-ajutorare și auto-protecție în rândul tinerei generații;
● eficientizarea programelor de educație și furnizarea informațiilor preventive către toate categoriile de public;
● sensibilizarea tinerilor asupra efectelor generate de nerespectarea măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență;
● consolidarea culturii de securitate, prin prevenire, educație și formare de specialitate eficientă.

Obiectivele proiectului:
● creșterea nivelului de conștientizare a tinerilor față de posibilele pericole la care pot fi expuși;
● dezvoltarea planurilor de educație și formare avansată pentru tineri;
● inițierea tinerilor în programele de urgență în caz de catastrofe, pregătire și prevenire;
● asigurarea unei viziuni asupra structurilor și procedurilor existente în organizațiile și țările participante la acest proiect;
● identificarea și compilarea exemplelor de bune practici europene pentru o posibilă punere în aplicare în alte state membre ale UE, ulterior;

Acțiuni ale proiectului:
● evaluarea infrastructurii educaționale actuale în ceea ce privește temele speciale în privința informării și pregătirii tinerilor;
● efectuarea analizelor de risc a principalelor pericole și amenințări în viața de zi cu zi pentru a identifica principalele potențiale amenințări;
● dezvoltarea continuă a sistemelor existente de educație și formare avansată pentru tineri și elaborarea materialelor de instruire noi;
● elaborarea și distribuirea jocurilor pe calculator și a materialelor educaționale pentru utilizare în domeniul educației și formării tinerilor;
● constituirea atelierelor de lucru pentru formarea instructorilor din țările partenere;
● realizarea instruirilor cu personalul structurilor de răspuns în caz de dezastre.

Sursa www.igsu.ro

De ce nu recomand acest joc

Inainte să treceți mai departe vă rog să recitiți prezentarea oficială de mai sus și să-mi spuneți dacă întâlniți cuvântul „terorist”. Chiar dacă scopul declarat al acestui joc este de a-i învăța pe copii cum să procedeze în anumite situații, elementul negativ nu este natura sau hazardul ci un om Dr. Formidabilis care folosește un limbaj extrem de violent. Acest joc nu-i învață cum să reacționeze în caz de incidente, ci îi învață că există un om care vrea să le facă rău.

Fiti eroi ca ei, Rex și Andrei

In concluzie, conform autorilor acestui joc și a tuturor celor care l-au aprobat, principala potențială amenințare este un om. Si vor ca cei mici să devină super eroi cum au văzut ei în filme? Aici nu aveam de’a face cu un film comercial, ci cu un joc educativ creeat printr-un proiect european.

Jocul poate fi accesat online la www.igsu.ro/Joc

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…