Numărul utilizatorilor de internet de pe dispozitive mobile l-a depășit pe cel de pe desktop

Pentru prima dată, numărul celor care au accesat internetul de pe tablete și smartphonuri l-a depășit pe cel care l-au accesat de pe laptopuri și monitoare pc.

In luna octombrie ac, dispozitive mobile și tablete au fost folosite de catre 51,3% dintre cei care au accesat internetul la nivel mondial. Restul de 48,7% au folosit desktop.

internet

Când mă uit la acest grafic mă întreb ce rost mai au toate discuțiile despre îngroparea cablurilor de internet. Pe stâlpurile de iluminat sunt inestetice și, nu de puține ori, periculoase pentru trecători. Sub trotuare vor fi inutile. Până când se vor decide cum să voteze reglementările în această privință nu vom mai avea nevoie de ele.

Lăsând gluma în urmă, clipa în care cele două grafice și-au inversat pozițiile a sosit. Acest moment putea fi determinat cu ușurință. In ultimii 4 ani panta este constantă. Acum sper să înțelegeți de ce în ultimele luni s-a vorbit foarte mult despre adaptarea unor servicii online la dispozitivele mobile. Tendința era evidentă.

Stiu că unii și-au asumat această tendință, dar mai știu că există și persoane care se simt confortabil într-un ritm mai lent de adaptare la schimbări. Acesta este doar începutul. În următoarele luni vom asista la demararea unor proiecte pregătite în tihnă și la o mărire a decalajului dintre concurenți. Impactul acestor proiecte va fi în funcție de particularitățile fiecărei zone demografice și de specificul fiecărui serviciu oferit.

Se consideră că vina, dacă putem spune așa, pentru această situație o poartă rețelele de socializare și obiectele inteligente. Eu vă spun doar că indiferent de cât de multe facilități ne vor oferi dispozitivele mobile să nu uitați niciodată care sunt avantajele unui desktop. Dispozitivele mobile sunt recomandate pentru comunicare eficientă – între oameni, respectiv între oameni și obiecte iot. Dacă vreți să vedeți un film, nu vă chinuiți pe un smartphone. Folosiți un desktop sau un smart tv. Nu vă lăsați ademeniți. Apropo, dacă țineți la ochii copiilor voștri nu-i mai lăsați să se joace pe smartphone. Luați-le un desktop. Mai târziu vă vor mulțumi.

Mă aștept ca panta celor două grafice să rămână aceeași în următorii 2 – 3 ani.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate