Numărul utilizatorilor de internet de pe dispozitive mobile l-a depășit pe cel de pe desktop

2 nov. 2016

Pentru prima dată, numărul celor care au accesat internetul de pe tablete și smartphonuri l-a depășit pe cel care l-au accesat de pe laptopuri și monitoare pc.

In luna octombrie ac, dispozitive mobile și tablete au fost folosite de catre 51,3% dintre cei care au accesat internetul la nivel mondial. Restul de 48,7% au folosit desktop.

internet

Când mă uit la acest grafic mă întreb ce rost mai au toate discuțiile despre îngroparea cablurilor de internet. Pe stâlpurile de iluminat sunt inestetice și, nu de puține ori, periculoase pentru trecători. Sub trotuare vor fi inutile. Până când se vor decide cum să voteze reglementările în această privință nu vom mai avea nevoie de ele.

Lăsând gluma în urmă, clipa în care cele două grafice și-au inversat pozițiile a sosit. Acest moment putea fi determinat cu ușurință. In ultimii 4 ani panta este constantă. Acum sper să înțelegeți de ce în ultimele luni s-a vorbit foarte mult despre adaptarea unor servicii online la dispozitivele mobile. Tendința era evidentă.

Stiu că unii și-au asumat această tendință, dar mai știu că există și persoane care se simt confortabil într-un ritm mai lent de adaptare la schimbări. Acesta este doar începutul. În următoarele luni vom asista la demararea unor proiecte pregătite în tihnă și la o mărire a decalajului dintre concurenți. Impactul acestor proiecte va fi în funcție de particularitățile fiecărei zone demografice și de specificul fiecărui serviciu oferit.

Se consideră că vina, dacă putem spune așa, pentru această situație o poartă rețelele de socializare și obiectele inteligente. Eu vă spun doar că indiferent de cât de multe facilități ne vor oferi dispozitivele mobile să nu uitați niciodată care sunt avantajele unui desktop. Dispozitivele mobile sunt recomandate pentru comunicare eficientă – între oameni, respectiv între oameni și obiecte iot. Dacă vreți să vedeți un film, nu vă chinuiți pe un smartphone. Folosiți un desktop sau un smart tv. Nu vă lăsați ademeniți. Apropo, dacă țineți la ochii copiilor voștri nu-i mai lăsați să se joace pe smartphone. Luați-le un desktop. Mai târziu vă vor mulțumi.

Mă aștept ca panta celor două grafice să rămână aceeași în următorii 2 – 3 ani.

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…