Spre deosebire de Bau Bau și Baba Cloanța, internetul ne poate fura copiii

Chiar dacă au apelat la diverse creaturi imaginare pentru a-și speria copiii că îi fură, unii părinți nu conștientizează faptul că internetul i-a furat deja.

Când întâlnesc copii amenințați că vine Bau Bau sau Baba Cloanța ca să-i fure dacă nu sunt cuminți sau nu fac cine mai știe ce mă uit la ei și încerc să-mi dau seama dacă pot face diferența dintre real și imaginar. Unii copii zâmbesc, semn că au înțeles gluma. Alții, din păcate, încep să tremure și se conformează. Teama are deja rădăcinile adânc înfipte în mintea lor fragedă. Pentru adulți amenințarea era o ficțiune. Pentru copii o realitate. O realitate în care se simt vulnerabili. O realitate în care prezența adulților (de regulă, proprii părinți sau bunici) nu le oferă o minimă protecție.

Capacitatea de a face diferența dintre real și imaginar se dezvoltă în timp. Din păcate, există printre noi adulți care se deosebesc foarte puțin de bieții copii care cred cu adevărat în existența lui Bau Bau și Baba Cloanța. Ați văzut voi copii furați de Bau Bau? Sau de Baba Cloanța? Copiii furați de internet?!?!?!? Hai să fim serioși! Este pură ficțiune. Suntem adulți cu toții. Cum să fure internetul copii?!?! Ei bine … internetul poate fura copii. Mai ales pe cei care au fost amenințați cu Bau Bau dacă nu tac când discută cei mari.

bau bau internet

Sfatul meu este să vă rugați copiii să ve explice ce este internetul, cu părțile sale bune și cele mai puțin plăcute, dacă nu sunteți familiarizați cu mediul online.

Invățați împreună cu ei. Oferiți-le susținere, liniște și înțelegere. Nu subestimați internetul. Dimpotrivă. Spre deosebire de Bau Bau, internetul chiar vă poate răpi ceea ce aveți mai drag pe lume. Si fără copii veți fi cei mai săraci oameni din lume, indiferent de valoarea bunurilor materiale pe care credeți că le dețineți.

Comentarii

Postează un comentariu


Articole învecinate