Spre deosebire de Bau Bau și Baba Cloanța, internetul ne poate fura copiii

5 apr. 2016

Chiar dacă au apelat la diverse creaturi imaginare pentru a-și speria copiii că îi fură, unii părinți nu conștientizează faptul că internetul i-a furat deja.

Când întâlnesc copii amenințați că vine Bau Bau sau Baba Cloanța ca să-i fure dacă nu sunt cuminți sau nu fac cine mai știe ce mă uit la ei și încerc să-mi dau seama dacă pot face diferența dintre real și imaginar. Unii copii zâmbesc, semn că au înțeles gluma. Alții, din păcate, încep să tremure și se conformează. Teama are deja rădăcinile adânc înfipte în mintea lor fragedă. Pentru adulți amenințarea era o ficțiune. Pentru copii o realitate. O realitate în care se simt vulnerabili. O realitate în care prezența adulților (de regulă, proprii părinți sau bunici) nu le oferă o minimă protecție.

Capacitatea de a face diferența dintre real și imaginar se dezvoltă în timp. Din păcate, există printre noi adulți care se deosebesc foarte puțin de bieții copii care cred cu adevărat în existența lui Bau Bau și Baba Cloanța. Ați văzut voi copii furați de Bau Bau? Sau de Baba Cloanța? Copiii furați de internet?!?!?!? Hai să fim serioși! Este pură ficțiune. Suntem adulți cu toții. Cum să fure internetul copii?!?! Ei bine … internetul poate fura copii. Mai ales pe cei care au fost amenințați cu Bau Bau dacă nu tac când discută cei mari.

bau bau internet

Sfatul meu este să vă rugați copiii să ve explice ce este internetul, cu părțile sale bune și cele mai puțin plăcute, dacă nu sunteți familiarizați cu mediul online.

Invățați împreună cu ei. Oferiți-le susținere, liniște și înțelegere. Nu subestimați internetul. Dimpotrivă. Spre deosebire de Bau Bau, internetul chiar vă poate răpi ceea ce aveți mai drag pe lume. Si fără copii veți fi cei mai săraci oameni din lume, indiferent de valoarea bunurilor materiale pe care credeți că le dețineți.

Articole recente

Când spun SEO cele mai multe persoane se gândesc la promovarea unei adrese web în motoarele de căutare sau în rețelele de socializare. Își doresc…

De curiozitate, am întrebat un AI ce este parentingul digital Parentingul digital se referă la abordarea și gestionarea responsabilă a educației și supravegherii copiilor în…

Când vine vorba de parenting, fiecare generație are provocările ei. Provocarea generației noastre este mediul online. Să ne lăsăm sau nu copiii să stea pe…

Potrivit raportului DESI (Digital Economy and Society Index) al Comisiei Europene, suntem pe ultimul loc din UE, în ceea ce privește competențele digitale de bază….

Îm ultimele luni tot aud / văd / citesc că vom ajunge șomeri din cauza roboților. Roboțiii ne vor lura locurile de muncă. Ne vom…

YouTube a anunţat că va introduce certificarea conturilor medicilor şi a altor profesionişti din domeniul sanitar, astfel încât să poată fi evidenţiate videoclipurile de încredere…

Este creativitatea amenințată de către ascensiunea inteligenței artificiale? Cine ar putea răspunde mai bine la această întrebare decât Ai-Da – primul robot artist din lume…

Ameca, robotul umanoid al companiei Engineered Arts, este capabil să afișeze trăsături umane în timpul unei conversații – cu ajutorul modelului de limbaj de ultimă…

CyberOne, primul robot umanoid din grupul Xiaomi, a debutat la evenimentul de lansare a noului produs al companiei, la Beijing, pe 11 august, alături de…

În ultimele zile, în anumite medii pasionate de tehnologie, se discută destul de des despre prototipul unui nou produs marca Xiaomi – MiGu – un…

Dacă la noi ar fi fost cu adevărat democrație, după atâtea săptămâni de război, la tv ar fi fost invitați istorici profesioniști, nu militari pensionari…

Ieri: Social media este inutilă. Azi: Manipularea și dezinformarea este evidentă. Străbunii noștri aveau o vorbă. Fă-ți iarna car și vara sanie! Dacă nu puteai…