Voi ce-ați face dacă cineva ar ordona blocarea accesului la Facebook în România?

Această întrebare se bazează pe un caz real petrecut astăzi în Turcia.

Aș prefera ca din tot ce a fost și continuă să fie în Turcia să păstrăm doar un singur subiect de discuție – autorităţile turce au blocat accesul la platformele online Twitter şi Whatsapp, după arestarea preventivă a 11 legislatori pro-kurzi în sud-estul Turciei, potrivit grupului de monitorizare a internetului Turkey Block. Cum s-a ajuns aici este o poveste lungă.

Să presupunem că instigarea la ură la care suntem supuși în ultimele săptămâni va da roade și vom începe ca fraierii să aruncăm cu pufuleți unii în alții. Câțiva cu scaun în loc de pernă, supărați că nu aruncăm cu măsline de ovine, pot propune să ne taie accesul la Facebook. Sefii acceptă. Angajații pe banii noștri execută. Si noi, fără Facebook pe mobile, ieșim afară și ne jucăm cu copiii în parc.

manipulare

Capul plecat, fără acces la Facebook nu rămâne.

Am dreptate? De ce să ne îndreptăm spatele? Gheboși nu e bine? Doar nu s-a născut nimeni cu spatele legat de scândură. Stăm și noi cum putem. V-ați întrebat măcar o singură dată cât din ceea ce citim pe rețelele de socializare în astfel de momente mai este postat de oameni simpli ca noi? Intrăm să vedem cu ce fel de pufuleți se mai aruncă și dăm doar peste comentarii despre eficiența măslinilor de ovine. Pe geam vedem pufuleți. Pe net vedem măsline.

Nici măcar live-ul nu e live de fiecare dată. Se caută un unghi din care să pară că sunt prezenți mult mai mulți decât sunt în realitate. De ce se exagerează? Grea întrebare.

Suntem capabili să deosebim măslinele de pufuleți? Dacă da – nu vom rămâne fără acces la Facebook indiferent de voința unora. Dacă nu – mai bine să se taie netul complet. Să taie și televizorul. Să mă întrebe vecinii care e treaba cu pufuleții și le explic. Eu unul m-am săturat ca votul celor mulți și proști să-mi decidă soarta.

Aveți grijă cu cine v-ați împrietenit pe Facebook! Eu am început să-i trimit la stână pe cei prinși cu ocaua mică. Să împartă măsline de la ovine cui vor ei. Prefer pufuleții.

Comentarii

  1. Ingrid spune:

    Acesta ar fi cea din urma picatura. Daca blocheaza netul, asa filtrat cum este, a doua zi imi dau demisia de la locul de munca, vand tot ce am pe aici, imi iau copilul si ma duc unde oi vedea cu ochii.

Postează un comentariu


Articole învecinate